16.1.23

10 χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τη Χρυσή Αυγή, δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε!

 

Ανακοίνωση από το Antinazi Zone

Ο 27χρονος Σ. Λουκμάν, μετανάστης από το Πακιστάν, πήγαινε τα ξημερώματα της 17ης Γενάρη 2013, στη δουλειά του με το ποδήλατό. Στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα τον εντόπισαν οι Δ. Λιακόπουλος και Χ. Στεργιόπουλος που επέβαιναν σε μηχανή, του έκλεισαν το δρόμο, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν 7 φορές με δύο μαχαίρια «πεταλούδα».

Στη συνέχεια οι δυο δολοφόνοι προσπάθησαν να εξαφανιστούν. Άνθρωποι όμως που είδαν τη δολοφονία, ειδοποίησαν την αστυνομία με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν κοντά στο Σύνταγμα.

Όπως αποδείχτηκε από τις έρευνες της αστυνομίας, οι δολοφόνοι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν μαχαίρια, ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, αεροβόλα, σφεντόνες, και προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.



Το πρώτο θύμα δολοφονίας της Χρυσής Αυγής

Ο Λουκμάν ζούσε 5 χρόνια στην Ελλάδα. Είχε έρθει για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του και έστελνε τακτικά χρήματα στους γονείς του. Ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Το επόμενο ήταν ο Παύλος Φύσσας, λίγους μήνες αργότερα. 

Οι δυο Χρυσαυγίτες δολοφόνοι καταδικάστηκαν σε ισόβια τον Απρίλη του 2014. Το 2019 ωστόσο η ποινή τους μειώθηκε στα 21 χρόνια και 5 μήνες (μετά από έφεση που άσκησαν), ενώ αφέθηκαν και για κάποιο χρονικό διάστημα ελεύθεροι. 

Η δολοφονία του Λουκμάν, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν (μαζί με τη δολοφονία του Φύσσα και άλλες δολοφονικές επιθέσεις) στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτή η δίκη κατέληξε το 2020 με την Χρυσή Αυγή να καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και την ηγετική της ομάδα να μπαίνει φυλακή. 

17 Γενάρη 2023 όλες/οι στη συγκέντρωση

Την Τρίτη 17 Γενάρη του 2023 οργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση στα Πετράλωνα όπου ο Λουκμάν δολοφονήθηκε. Την συγκέντρωση καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι – οι Ναζί στην φυλακή!», η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και άλλοι φορείς. 

Να είμαστε όλες/οι εκεί! 

Να μην αφήσουμε να ξεχαστεί τι συμβαίνει όταν οι νεοναζί και οι φασίστες δυναμώνουν. 

Ο κίνδυνος από μια νέα άνοδο των φασιστικών δυνάμεων

Το καλοκαίρι ξεκίνησε η 2η δίκη της Χρυσής Αυγής (μετά από έφεση που άσκησαν οι Χρυσαυγίτες). Οι δολοφόνοι του Λουκμάν, μαζί με όλη την ναζιστική εγκληματική συμμορία διεκδικούν να ακυρωθεί η απόφαση της πρώτης δίκης, να κηρυχθούν αθώοι και να αφεθούν ελεύθεροι. 

Ταυτόχρονα, η Χρυσή Αυγή, ο Κασιδιάρης που έφυγε πρόσφατα από τη Χρυσή Αυγή και έφτιαξε δικό του κόμμα, όπως και άλλοι φασίστες και ακροδεξιοί έχουν ανακοινώσει ότι θα κατέβουν στις εκλογές. Θέλουν να ξαναμπούν στη Βουλή (όπως είχε μπει η Χρυσή Αυγή το 2012). Να «νομιμοποιήσουν» την εγκληματική τους δράση. Να έχουν ασυλία και κρατική χρηματοδότηση. 

Αγώνας ενάντια στους φασίστες 

Πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην αθωωθούν οι δολοφόνοι του Σαχζατ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. 

Πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην ξαναδυναμώσουν οι φασιστικές ομάδες και για να μην μπουν στη Βουλή. 

Να συμμετέχουμε μαζικά στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Να φτιάξουμε αντιφασιστικές ομάδες και επιτροπές στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές και τους χώρους δουλειάς. Με αυτές τις ομάδες/επιτροπές να οργανώνουμε ενημερωτικές εκστρατείες (μοίρασμα φυλλαδίων, αφισοκολλήσεις, ιντερνετικές εκστρατείες στα σόσιαλ μίντια), εκδηλώσεις κ.α. για το ποιό είναι το πραγματικό πρόσωπο και η δράση των φασιστών.

Να συντονίσουμε (οι διάφορες ομάδες, επιτροπές ή και άτομα) τις δράσεις μέσα από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά και την Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι – Οι Ναζί στη Φυλακή» που οργάνωνε όλα τα προηγούμενα χρόνια τον αντιφασιστικό αγώνα και για να μπουν οι φασίστες στη φυλακή.

Αν θέλεις να συμμετέχεις στον αγώνα ενάντια στους φασίστες και την Ακροδεξιά έλα σ’ επαφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.