8.6.22

Αλληλεγγύη στον διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλο!

 

Σχόλιο από το Antinazi Zone

 

Η έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τον διεθνώς βραβευμένο διασώστη προσφύγων, Ιάσονα Αποστολόπουλο, είναι για άλλη μια φορά απαραίτητη. Αυτή τη φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, με αφορμή ομιλία του Ιάσονα σε ειδική εκδήλωση-συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο στις 10 Μάη 2022, δήλωσε: 

 

«Είναι ανατριχιαστικό, τη στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας και οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη θάλασσα, για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να καταπολεμήσουν κάθε παράνομη πράξη σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να δέχονται πισώπλατη επίθεση από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου άκουγε με σεβασμό τον κ. Αποστολόπουλο να υβρίζει την Ελλάδα και να εξαπολύει κατηγορίες ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου πως τάχα το λιμενικό μας “πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει”».

Όπως ήταν αναμενόμενο την σκυτάλη πήραν αμέσως μετά όλος ο ακροδεξιός συρφετός, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τον Ι. Αποστολόπουλο.

Όμως αν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο τις λέξεις «pushbacks», «πρόσφυγες» και δίπλα σε αυτές βάλει τη λέξη «Ελλάδα», θα βρεθεί μπροστά σε πληθώρα καταγγελιών κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, για το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από μυστικές ομάδες στο Λιμενικό και τον Στρατό που απωθούν παράνομα και παραβιάζουν τα στοιχειωδέστερα δημοκρατικά δικαιώματα των προσφύγων.

Μήπως όλοι όσοι έχουν προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες «υβρίζουν» κι αυτοί την Ελλάδα; Επιτίθενται κι αυτοί πισώπλατα στη χώρα; Παίζουν κι αυτοί το παιχνίδι της έντασης με την Τουρκία; Ανατριχιάζει και με αυτούς ο Γ. Οικονόμου; Ή μήπως πρέπει να απολογηθούν στην κυβέρνηση;

Αν μη τι άλλο, η λίστα είναι τεράστια και ο Γ. Οικονόμου θα χρειαστεί πολλές υπερωρίες για να κεραυνοβολήσει:

  • Τη Διεθνή Αμνηστία, για την ειδική Έκθεση της για τα παράνομα pushbacks (Ιούνης 2021).
  • Την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης, την γνωστή OLAF, για το 200 σελίδων πόρισμα της για τη συνειδητή συγκάλυψη που παρείχε η ηγεσία της FRONTEX στην ελληνική κυβέρνηση για εκατοντάδες παράνομα pushbacks.
  • Την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη δημόσια κριτική της προς την ελληνική κυβέρνηση.
  • Το γερμανικό SPIEGEL και την Deutsche Welle, την ερευνητική ομάδα Lighthouse Reports, τη γαλλική Liberation, τη βρετανική The Guardian, την Εφημερίδα των Συντακτών κλπ, για τις ανεξάρτητες δημοσιογραφικές έρευνες τους για το θέμα.

Απέναντι στη λάσπη της κυβέρνησης και τις ακροδεξιές απειλές, απαντάμε με αλληλεγγύη προς τον Ι. Αποστολόπουλο, όπως και κάθε άνθρωπο που στοχοποιείται επειδή βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες και αποκαλύπτει την αλήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.