6.4.22

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά: Να γίνει η δίκη στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου

 Πέρασαν 17 μήνες από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου του 2020 από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η σύνθεση του δικαστηρίου ολοκλήρωσε την καθαρογραφή της απόφασης και αποτύπωσε σε 12.746 σελίδες όλα όσα κατατέθηκαν και αποδείχθηκαν στο διάστημα των 5,5 χρόνων που διήρκησε η δίκη των ναζί.
Στις χιλιάδες σελίδων περιγράφονται με σαφήνεια όλα όσα γνώριζε το αντιφασιστικό κίνημα εδώ και δεκαετίες.
Στις χιλιάδες των σελίδων περιγράφονται όλα όσα έζησαν στο πετσί τους μετανάστες, αριστεροί, αναρχικοί που μπήκαν στο στόχαστρο των φασιστών. Δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, στοχοποιήσεις.
Το αντιφασιστικό κίνημα ήξερε από την δεκαετία του 1980 ότι πρόκειται για ναζί, οπαδούς και νοσταλγούς του Αδόλφου Χίτλερ.
Τώρα αυτό περιγράφεται ξεκάθαρα στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης.
Περιγράφεται ο εθνικοσοσιαλιστικός χαρακτήρας της οργάνωσης, η πίστη των μελών στην αρχή του Αρχηγού, η ιεραρχία, ο τρόπος εκτέλεσης των προσχεδιασμένων επιθέσεων , η παραστρατιωτική λειτουργία των ταγμάτων εφόδου, η ρητορική μίσους και η απανθρωποίηση των θυμάτων.
Στην απόφαση περιγράφεται με λεπτομερειες η δολοφονία του Π. Φύσσα και διατυπώνεται η διαπίστωση ότι ήταν οργανωμένη και στοχευμένη.
Με την καθαρογραφή της απόφασης ανοίγει ο δρόμος για τον ορισμό ημερομηνίας για το Εφετείο.
Στηρίζουμε το αίτημα των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής η δίκη να διεξαχθεί στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου. Στηρίζουμε το αίτημα για την απαλλαγή των μελών της σύνθεσης του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων από κάθε άλλη δικαστική υπηρεσία
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα - Πειραιά και η καμπάνια "Δεν είναι αθώοι" θα είναι και πάλι εκεί. Όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια. Δίπλα στα θύματα των ναζί. Δίπλα στη Μάγδα Φύσσα. Δίπλα στους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής. Σταθερά απέναντι στους δολοφονους ναζί μέσα και έξω από το δικαστήριο.
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά
Καμπάνια Δεν είναι αθώοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.