7.2.22

Φασιστική επίθεση σε κατάληψη σχολείου στη Βούλα!
 Η φασιστική απειλή και οι επιθέσεις από ακροδεξιά άτομα εναντίον μαθητών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο, για μια ισότιμη εκπαίδευση για όλους συνεχίζονται.

👉Αυτήν την φορά, πριν λίγες μέρες, οι φασίστες έκαναν την εμφάνισή τους στα νότια προάστια της Αττικής, όπου ομάδα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επιχείρησε να στήσει σκηνικό Εύοσμου και Σταυρούπολης στην περιοχή της Βούλας.
Στο κατειλημμένο 2ο Λύκειο Βούλας, το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, μια ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε έξω από το σχολείο τρικάκια που έγραφαν «Ενωμένοι συμμαθητές και antifa γειτονιές» και «Ούτε σε σχολεία ούτε σε σχολές τσακίστε τους φασίστες σε όλες τις γειτονιές», ενώ έγραψαν ανάλογα συνθήματα σε τοίχους εκτός του σχολικού συγκροτήματος.
‼Το βράδυ της ίδια μέρας, στο σχολείο έκανε την εμφάνισή της μια ακροδεξιά ομάδα περίπου 20 ατόμων, ηλικίας από 25 έως 35 χρόνων. Η θρασύδειλη φασιστική παρέα, αφού εισέβαλλε στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες διδασκαλίας, ξυλοκόπησε άγρια περίπου 10 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο της κατάληψης. Μάλιστα, ένας μαθητής κατέληξε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
✊Καλούμε όλη τη νεολαία και την κοινωνία σε επαγρύπνηση και αγώνα ενάντια στα φασιστικά στοιχεία που προσπαθούν να εδραιωθούν στα σχολεία όλης της χώρας. Με τους ανυποχώρητους αγώνες μας δεν θα τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι!
🔗Πηγή: ΠΡΙΝ https://prin.gr/2022/02/voula-fasistes/ ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: https://antarsya.gr/node/6054

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.