25.2.22

Οι θεματοφύλακες του Συντάγματος εκδιώχτηκαν από πόλεις του Έβρου που επισκέφτηκαν.


 Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, έκαναν την εμφάνιση τους στον Έβρο μέλη των επονομαζόμενων Θεματοφυλάκων του Συντάγματος σε κάποιες πόλεις του Έβρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες τα μέλη ήταν από την Αθήνα και επισκέφτηκαν αρχικά την πόλη του Διδυμοτείχου, όπου και εκδιώχθηκαν από καταστήματα και καφέ της πόλης όταν δήλωναν την ταυτότητα τους και τις προσθέσεις τους.


Την ίδια ημέρα επισκέφτηκαν το Σουφλί και μάλιστα κατευθύνθηκαν στην λαϊκή αγορά, κάνοντας αυτόκλητα ελέγχους για τη νομιμότητα των εμπόρων της λαϊκής αγοράς. Έμφαση έδωσαν σε πωλητές που τους έμοιαζαν “ξένοι” και όχι Έλληνες. Όταν ο κόσμος κατάλαβε τι συνέβαινε αντέδρασε και τους απομάκρυνε από το χώρο της λαϊκής. Αμέσως μετά επισκέφτηκαν καφενείο  της πόλης όπου και πάλι στο άκουσμα της ιδιότητας τους ο κόσμος και οι θαμώνες του καφενείου, επικαλέστηκαν την δημοκρατία, το Σύνταγμα , τους νόμους αυτού του κράτους και επισήμαναν την παρακρατική και Ακροδεξιά τους ιδιότητα και πάλι εκδιώχθηκαν. Δεν πτοήθηκαν οι αυτοαποκαλούμενοι θεματοφύλακες και κατευθύνθηκαν στο κέντρο του Σουφλίου ώστε να καθίσουν για φαγητό, σε κεντρικό σημείο σε ένα κατάστημα εστίασης της πόλης όπου και κάθισαν, έγιναν αρκετά εριστικοί και επιθετικοί με συνέπεια ο κόσμος να αντιδράσει και να τους διώξει  με τις “κλωτσιές”.

Η παρακρατική Ακροδεξιά οργάνωση ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική ώστε χρειάστηκε πραγματική χειροδικία για να απομακρυνθούν. 

Οι πολίτες του Έβρου, βαθιά δημοκράτες, αποδοκιμάζοντας “το αυγό του φιδιού” απέδειξαν περίτρανα ότι το απόστημα έχει σπάσει και έδειξαν το δρόμο.


Πηγή: Evros Online


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.