31.1.22

Πού ήταν η συγκέντρωση για τα Ίμια, ΟΕΟ;



Γράφει: Νίκος Κοκκάλης

 Σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 29/1 έκανε, για 26η συνεχόμενη φορά, συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων. Αυτή η ανακοίνωση έγινε με δύο άρθρα (ένα ανυπόγραφο φωτορεπορτάζ και ένα άρθρο του Αρτέμη Ματθαιόπουλου) και ένα βίντεο στην ιστοσελίδα της.

Προσπερνάμε το γεγονός ότι η συγκέντρωση έγινε χωρίς δημόσιο κάλεσμα, σαν τον κλέφτη μέσα στην νύχτα, και διαβάζουμε από το άρθρο του Ματθαιόπουλου. 

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η καθιερωμένη τελετή μνήμης για τους τρεις ΗΡΩΕΣ Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ίμια, εκδήλωση που οργανώνεται και πραγματοποιείται από τη Χρυσή Αυγή τα τελευταία 26 χρόνια. Εκατοντάδες νέοι και νέες με μαυροκόκκινα λάβαρα στο κέντρο των Αθηνών, μέσα σε καθεστώς τρομοκρατίας, διώξεων και απαγορεύσεων, έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στην Ιστορία – μία Ιστορία που κάποιοι ξεχωριστοί άνδρες έγραψαν με αίμα και την οποία κάποιοι ανάξιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν με το μελάνι της διπλωματίας...."

Προφανώς περιγράφει κάποια συγκέντρωση διαφορετική από αυτήν που είδαμε στα φωτορεπορτάζ, ακόμη και από αυτήν που είδαν οι περαστικοί. Οι "εκτοντάδες νέοι και νέες με τα λάβαρα", ήταν 80-90 άτομα που έμειναν στο σημείο για λιγότερο από μισή ώρα, πριν μαζέψουν σημαίες και πανώ στα γρήγορα, και εξαφανιστούν.

Υπάρχει όμως και ένα αμείλικτο ερώτημα, που όσο και αν ψάξει κανείς στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, θα μείνει αναπάντητο. Που στο καλό ήταν αυτή η θρυλλούμενη συγκέντρωση;

Πάντως δεν έγινε στο μνημείο για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης. Και αυτό γιατί η Ρηγίλλης ήταν γεμάτη αντιφασίστες. Έγινε στα κρυφά στο άγαλμα Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου. Ο δε Κασιδιάρης πήγε ακόμα πιο μακριά. Σε ένα μνημείο στην Θεσσαλονίκη 500χλμ μακριά από την Ρηγίλλης.

Συμπέρασμα: όταν το αντιφασιστικό κίνημα είναι ενωμένο μαζικό και ενωτικό αναγκάζει τους φασίστες να κρύβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.