30.1.22

Ίμια 2022: Η πλατεία Ρηγίλλης παραμένει αντιφασιστική και διεθνιστική

 Ρεπορτάζ από το Antinazi ZoneΜε παλμό και δυναμισμό πραγματοποιήθηκε η διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης το Σάββατο 29 Γενάρη. Σκοπός της ηταν να χαλάσει γι’ άλλη μια χρονιά τα σχέδια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που κάθε χρόνο προσπαθούν να σπείρουν το εθνικιστικό μίσος και τον ρατσισμό με αφορμή τα γεγονότα των Ιμίων του 1996.


Από νωρίς υπήρχε οργανωμένη περιφρούρηση της  πλατείας Ρηγίλλης. Παρά την βροχή, 500 αντιφασίστες/τριες συγκεντρώθηκαν στις 5 το απόγευμα στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης για τους φασίστες! 

Στη συγκέντρωση συμμετείχε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, η καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή», το Antinazi Zone, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, το Μυρμήγκι-Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης, το Ξεκίνημα, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το ΝΑΡ, η νΚΑ (νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση), η Συνάντηση/Αναμέτρηση, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΕΕΚ, η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε, η Όρμα, ο πολιτικός χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» και άλλες δυνάμεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.Για άλλη μια χρονία οι φασίστες δέχθηκαν ένα γερό χτύπημα καθώς αναγκάστηκαν να μην ανακοινώσουν συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν μια συγκέντρωση στα κρυφά, μπροστά στην παλιά Βουλή στην Σταδίου με τη συμμετοχή 80-100 ατόμων. 


Η εικόνα της Χρυσής Αυγής που μαζεύει 100 άτομα, έχοντας φροντίσει να κρυφτεί από το κίνημα, αποτελεί άλλο ένα στοιχείο της ήττας της. Πρόκειται για αποτέλεσμα της διαρκούς μάχης του αντιφασιστικού κινήματος που δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης αλλά και της ιστορικής καταδίκης της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις δείχνουν ότι ο κίνδυνος μιας εκ νέου ανάπτυξης των φασιστών είναι ορατός.


Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό τρόπο οφείλει να σηκώσει τείχος απέναντι σε κάθε προσπάθεια των φασιστών να σηκώσουν κεφάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.