15.11.21

Ζωγράφου: μια παιδική γιορτή για την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα

 

Πάνω από 100 άτομα (παιδιά και συνοδοί) συμμετείχαν στην παιδική αντιρατσιστική γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Νοέμβρη, στα γηπεδάκια της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και διοργανώθηκε από το Antinazi Zone.



Από νωρίς στήθηκε ο χώρος με την σημαντική συμβολή των εθελοντών και ήταν έτοιμος προκειμένου μέσα από μια ομαδική, δημιουργική και ψυχαγωγική διαδικασία τα παιδιά να στείλουν ένα αντιρατσιστικό μήνυμα με έμφαση στην αλληλεγγύη και στην αποδοχή της διαφορετικότητας. 


Τα παιδιά ζωγράφησαν, έφτιαξαν κατασκευές με πηλό, έπαιξαν κινητικά παιχνίδια μέσα από μια αντιρατσιστική «διαδρομή», δημιούργησαν το «παγκόσμιο κοστούμι» και τραγούδησαν το «ΤραγουδΑ.Μ.Ε.Α.πό ψηλά» που είναι γραμμένο για την παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία. Η γιορτή έκλεισε με τραγούδια και παιχνίδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.


Σημαντική ήταν η συμβολή της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Ζωγράφου – Από Κοινού» που συμμετείχε στα δημιουργικά παιχνίδια με μουσική και σκίτσα, ενώ στον χώρο λειτούργησε αυτοοργανωμένο βιβλιοπωλείο όπου γονείς και παιδιά μπορούσαν να αφήσουν παλιά βιβλία που πλέον δεν διαβάζουν ή να πάρουν ένα νέο, καθώς και κυλικείο.


Η διαδρομή της παιδικής αντιρατσιστικής γιορτής σε γειτονιές της Αθήνας έχει ξεκινήσει και στόχος είναι η συνέχιση των αντιρατσιστικών δράσεων με τη συμμετοχή παιδιών αλλά και γονέων.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.