31.10.21

Τα τάγματα εφόδου απειλούν ξανά ! Θα τους αφήσουμε;



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 6.30μμ – Πλατεία Αγίας Σωτήρας Κοκκινιά
Μετά την Σταυρούπολη στο Νέο Ηράκλειο. Και τώρα στην Παλιά Κοκκινιά. Ταγματα εφόδου φασιστών επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι.
Σε μια γειτονιά με ιστορία και αντιφασιστικές παραδόσεις θέλουν να επαναφέρουν το κλίμα τρόμου που είχε δημιουργήσει ο Πατέλης και το τάγμα του στην περιοχή πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
3 μετανάστες από το Πακιστάν δέχτηκαν την μανιασμένη και οργανωμένη επίθεση 15 φασιστοειδών στην πλατεία Αγίας Σωτήρας. Με μπουνιές, κλωτσιές, μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι τα φασιστοειδή έστειλαν 1 μετανάστη στο νοσοκομείο ενώ τους κυνήγησαν όλους ακόμα και σε ένα φιλικό τους σπίτι που είχαν καταφύγει να κρυφτούν.
Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση Πατέλη και ενώ την Δευτέρα 1/11 συζητιέται η αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Περάματος Πανταζή τα φασιστοειδή ξεθαρρεύουν.
Παρά τις δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κανένας από όσους συμμετείχαν στις επιθέσεις δεν είναι στην φυλακή.
Αισθάνονται ότι τους παίρνει το κλίμα. Ότι τους ευνοεί η ξενοφοβία, η κρίση, ο φόβος, η αίσθηση ατιμωρησίας από την δικαιοσύνη.
Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε.
Ήδη αντιφασιστικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, κοινωνικοί φορείς, πολιτικές οργανώσεις καλούν στο συλλαλητήριο της Τρίτης. Το οποίο πρέπει να έχει συνέχεια και εναλλαγή δράσεων.
Ενημερώσεις στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Εκδηλώσεις, προβολές και περιφρούρηση από φασιστικές επιθέσεις.
Ένα ενωτικό, μαχητικό και μαζικό συλλαλητήριο την Τρίτη πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Να μην περιμένουμε νέες επιθέσεις για να δράσουμε.
Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά !
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά
Καμπάνια «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.