6.10.21

ΠΑΣΕ VODAFONE:Οι φασιστικές επιθέσεις μας αφορούν όλους

 



 

 

Συνάδελφοι,

 

Αυτές τις μέρες ήμαστε όλοι μάρτυρες πολυπληθών επιθέσεων φασιστών σε διάφορα σημεία, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις πλέον. Επιθέσεις που γίνονται σε σχολεία, σε πλατείες και τείνουν να γενικευτούν. Επιθέσεις φασιστών, που όπως έχει δείξει η ιστορία ξεκινούν πρώτα από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να καταλήξουν να επιτεθούν στους εργαζόμενους και ευρύτερα στην κοινωνία.

Τώρα με βάση οργανωμένο σχέδιο προσπαθούν να συσπειρωθούν και να ανακάμψουν, θέλοντας να τρομοκρατήσουν και να ψαρέψουν στα θολά νερά της σύγχυσης, του ανορθολογισμού και των δήθεν “εθνικών” ιδανικών.

Τα όσα συμβαίνουν στη Σταυρούπολη, στον Εύοσμο, στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης, στο Νέο Ηράκλειο εδώ στην Αθήνα, μας αφορούν όλους και όλες.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή για συγκρούσεις μεταξύ ακροκινούμενων ομάδων όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Πρόκειται για επανεμφάνιση φασιστικών συμμοριών με δολοφονικές προθέσεις απέναντι στον καθένα και την καθεμία που διαφωνεί μαζί τους.

Στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όλα ξεκίνησαν όταν 2 φοιτητές επιχείρησαν να μοιράσουν ανακοινώσεις  στην μνήμη του Παύλου Φύσσα και ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ που οδηγεί χιλιάδες μαθητές εκτός Πανεπιστημίων. Χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν από ομάδες φασιστών, μαθητών και μη.

Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι στους οποίους μέλη είναι οι φοιτητές, επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, δέχτηκαν βροχή από πέτρες, φωτοβολίδες, είδαν σουγιάδες  και σιδερογροθιές να βγαίνουν από νεαρούς που χαιρετούσαν ναζιστικά μέσα από το σχολείο.

Όταν κουβαλάς μαχαίρι και το βγάζεις είναι πιθανό να σκοτώσεις. Όταν πετάς φωτοβολίδα πάνω στα κεφάλια ανθρώπων είναι πιθανό να σκοτώσεις. Αυτά τα ήξεραν οι ναζί και οι καθοδηγητές τους. Και δεν πτοήθηκαν.

Έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν εν ψυχρώ σε μέλη κοινοβουλευτικού κόμματος,του ΚΚΕ και σε διαδηλωτές που πήγαιναν σε μια απολύτως ειρηνική διαδήλωση 2,5 χλμ μακριά από το σχολείο.

 

Την Πέμπτη μετέφεραν τη δράση τους καταλαμβάνοντας το  ΕΠΑΛ Ευόσμου και αναρτώντας πανό με ένα από τα κλασικά συνθήματα της Χρυσής Αυγής.

Και όλα αυτά 1 χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

8 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με μαχαίρι από τάγμα εφόδου.  Και τότε τα ΜΜΕ στην αρχή μας έλεγαν ότι «τσακώθηκαν για το ποδόσφαιρο».

Η δράση των νεοναζί μπορεί να εξηγηθεί και από τη στάση της κυβέρνησης που τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι σε φασίστες και αντιφασίστες και έχει στο κυβερνητικό σχήμα τουλάχιστον τρεις ακροδεξιούς υπουργούς, με τουλάχιστον έναν από τους αυτούς να έχει συμμετάσχει παλιότερα σε αντίστοιχα επεισόδια ακροδεξιών. Παράλληλα η αστυνομία επιτίθεται με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά ενάντια στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, που προσπαθούν να καταγγείλουν τη δολοφονική βία των φασιστικών παρακρατικών ομάδων, ενώ ενίοτε αφήνει να δρουν ανενόχλητα τα φασιστοειδή.

 

Είναι ιστορικό φαινόμενο η δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων να υποστηρίζεται από κρατικά στεγανά που τις δημιουργούν και τις κατευθύνουν ως «εμπροσθοφυλακή». Πως να εξηγηθεί αλλιώς η απροθυμία κυβερνητικών στελεχών να καταδικάσουν ρητά τη δράση αυτών των ομάδων, το γεγονός πως ενώ φαίνεται από πολλά βίντεο στο σχολείο της Σταυρούπολης η εμπλοκή και η διευκόλυνση των ομάδων από στελέχη της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και η απροθυμία των αστυνομικών ομάδων να συλλάβουν ή να σταματήσουν έστω τους οπλισμένους φασίστες να εισέλθουν στο σχολικό χώρο ή να επιτεθούν, δεν έχει διαταχθεί έως τώρα ούτε μια ΕΔΕ στις αστυνομικές ομάδες, έστω για τα μάτια του κόσμου…

 

Η δράση της Χρυσής Αυγής και όλων των ακροδεξιών μορφωμάτων αφορά όλους τους εργαζόμενους. Γιατί εμείς είμαστε ο τελικός τους στόχος. Όσοι και όσες αντιδρούμε στο μέλλον που μας προτείνουν οι κυβερνήσεις και το σύστημα. Όπου δεν φτάνουν οι μηχανισμοί καταστολής θα παρεμβαίνει ο μπράβος φασίστας. Αυτό πήγε να κάνει η Χρυσή Αυγή στην Ζώνη του Περάματος το 2013. Αυτό κάνει σήμερα απειλώντας εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς που δεν προωθούν τις ρατσιστικές της θεωρίες περί φυλής και έθνους.

Όσο ήταν στη Βουλή ψήφισαν κάθε νομοσχέδιο που ήταν ενάντια στους εργαζόμενους και υπέρ του κεφαλαίου.

Δεν λένε κουβέντα για τα σημερινά μέτρα της κυβέρνησης  όπως πχ ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ή οι νόμοι που ανοίγουν δρόμους για ανεμογεννήτριες σε κάθε βουνό της χώρας.

Δεν λένε κουβέντα για τα χάλια της δημόσιας υγείας και της παιδείας και τη παράδοσή τους στις πολυεθνικές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Δεν λένε τίποτα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και τις συνέπειες που θα έχει με την αύξηση στην τιμή του ρεύματος αλλά και την κακή συντήρηση του δικτύου διανομής.

Σπέρνουν εθνικισμό που οδηγεί σε πολέμους. Ξενοφοβία που καταλήγει σε νεκρά παιδιά προσφυγόπουλα στις ακτές της Μεσογείου. Ομοφοβία και σεξισμό που οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου και σε 12 γυναικοκτονίες μόνο μέσα στο 2021.

Να μην αδιαφορήσουμε. Να μην το επιτρέψουμε. Η ελευθερία είναι πολύ σημαντικό αγαθό για να επιτρέψουμε στους φασίστες να το τσαλαπατούν.

 

Αν αποδεχθούμε ως καθημερινές πρακτικές τη μισαλλοδοξία, τη βία, τον ξυλοδαρμό και τελικά τη δολοφονία όποιου διαφωνούμε, σε όποιον δεν μας είναι αρεστός ας ετοιμαστούμε να υποδεχθούμε τη διάλυση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και ας αποδεχθούμε ως επίσημη εξουσία τον κάθε φορά πιο δυνατό και επίφοβο δολοφόνο.

 

Στην Ελλάδα με την ιστορική μνήμη των περίπου 800 χιλιάδων νεκρών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε ως κοινωνία με τη σιωπή μας τη σύγχρονη φασιστική βία.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στη Vodafone και σε όλες τις επιχειρήσεις και τα σωματεία πρέπει να στήσουμε τείχος κατά του φασισμού. Και να ενώσουμε τις φωνές μας  με το αντιφασιστικό και το ευρύτερο εργατικό κίνημα  ώστε ενωμένοι να εμποδίσουμε αυτή την φορά το μαχαίρι να φτάσει στον στόχο του!

 

Σας καλούμε να ενώσουμε την φωνή μας με αυτή του αντιφασιστικού κινήματος και να συμμετέχουμε στην πορεία που οργανώνεται την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 6.30 μμ από το Εφετείο Αθήνας(Λ. Αλεξάνδρας) με πορεία στη Βουλή.

 

 

 

 

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.