5.10.21

Ούτε στην Πετρούπολη, ούτε πουθενά, τον φασισμό τσακίζουμε σε κάθε γειτονιά!

 



Γράφει: Γιώργος Κασαμπαλάκος

Απόπειρα παρέμβασης και εισχώρησης σε σχολεία από φασιστικές ομάδες, έγινε τις προηγούμενες μέρες και στην Πετρούπολη, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη. Πρώτα πετάχτηκαν μαζικά τρικάκια του ναζιστικού κόμματος Κασιδιάρη. Την επόμενη μέρα εμετικά φασιστικά συνθήματα γέμισαν τοίχους σε σχολεία και πλατείες: «Ξαναγυρίσαμε και τρέμει η Γη», «Ελλάς ή τέφρα», «Ξύλο στους Κνίτες» κλπ.  Τα νέα τρικάκια, αυτή τη φορά είχαν την υπογραφή kinhma.com και βρώμισαν τους δρόμους της πόλης, με συνθήματα εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Την ίδια στιγμή, ομάδες με καλυμμένα πρόσωπα περιπολούσαν επιδεικτικά έξω από σχολεία, όπως το 3ο Γυμνάσιο και το 1οΛύκειο Πετρούπολης.



Άμεση ήταν η κινητοποίηση αριστερών παρατάξεων, ενώ το ΚΚΕ διοργάνωσε αντιφασιστική εκδήλωση την Παρασκευή, 1η Οκτώβρη, την οποία ακολούθησε αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νεοναζί επιχειρούν να διεισδύσουν σε σχολεία της Πετρούπολης, άλλωστε η Χρυσή Αυγή παλιότερα είχε παράδοση βίαιων επιθέσεων στις γειτονιές μας. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει επιθέσεις κατά μελών αριστερών οργανώσεων, όπως το 2011 όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ δέχτηκαν επίθεση σε λαϊκή αγορά. Η δημοτική παράταξη «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ» είχε γίνει επίσης στόχος των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου το 2016, όταν γράφτηκαν απειλητικά συνθήματα στα γραφεία της. Μάλιστα το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε και τότε μαζική απάντηση, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν πραγματοποιηθεί, από την κεντρική πλατεία της Πετρούπολης ως το κέντρο του γειτονικού δήμου, Ίλιον.

Αλλά και τα μέλη του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είχαν απειληθεί και στοχοποιηθεί στο παρελθόν, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής, όταν ο τότε τοπικός ναζιστικός πυρήνας «ΗΛΙΟΦΟΡΟΣ», προσπαθούσε να στρατολογήσει μαθητές στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση, οι δράσεις των νοσταλγών του Χίτλερ, που προσπαθούν να κερδίσουν απήχηση μέσα στη νεολαία αλλά και ανάμεσα στα στρώματα που είναι είτε μπερδεμένα είτε διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα και τα εμβόλια, απαντιούνται με όρους μαζικού κινήματος. Για να μην μολύνουν τα σχολεία και τις γειτονιές μας οι φασιστικές ιδέες, για να μην υπάρξει άλλος Παύλος Φύσσας, τα μέλη των αριστερών οργανώσεων, όσοι συμμετέχουμε σε κοινωνικά κινήματα, αλλά και τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και κάθε δημοκρατικός αγωνιστής/αγωνίστρια, είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε άμεσα. Με συγκεντρώσεις, μαζικές παρεμβάσεις και διαδηλώσεις σε κάθε γειτονιά, μαχητικά και ενωτικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.