5.9.21

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά: ΜΑΤ και ακροδεξιοί σε αγαστή συνεργασία


 

Το απόγευμα της Παρασκευής είχε καλεστει συγκέντρωση από οπαδούς του Κασιδιαρη, το Εθνικό Μέτωπο και άλλες ακροδεξιες ομάδες απέναντι στο καλλιτεχνικό δρώμενο της Αμαλ που συμβολίζει τα προσφυγοπουλα και τις δυσκολίες των κατατρεγμενων του πολέμου.

Οι φασιστες παρέμειναν σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις των ΜΑΤ σε μια γωνιά δίπλα από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Θεοδωρικακου πλέον, εμποδιζαν συνεχώς τα αντιφασιστικα μπλοκ να φτάσουν στην πλατεία προστατευοντας τους ακροδεξιους.

Όταν αντιφασιστες/τριες οργανωμένα με πορεία έφτασαν από την πλατεία Αυδη στο Μεταξουργείο δέχτηκαν βαναυση επίθεση από ΜΑΤ με κροτου λάμψης, δακρυγόνα και ξύλο με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμους και μια σύλληψη.Άλλωστε την ίδια μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ χτυπησε και τις δύο φοιτητικες/μαθητικές πορείες σε μια έξαρση αυταρχισμού.

Ως Αντιφασιστικος Συντονισμός καταδικάζουμε-χωρίς βέβαια να εκπλησσομαστε- τη στάση της αστυνομίας κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συλληφθεντα.

Το Σάββατο οι διοργανωτές του δρώμενου της Αμαλ ανακοίνωσαν δραστηριότητες στον Πειραιά. 

Παρά το θάρρος που έδωσε μια ακόμα φορά η αστυνομία και το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ στους φασίστες κάθε λογής, στον Πειραιά οι ακροδεξιοί ήταν κρυμμένοι, το δρώμενο έγινε κανονικά με το αντιφασιστικο κίνημα μαζί με τα σωματεία και το λαό του Πειραιά να συγκροτούν ασπίδα. 

Συνεχίζουμε στηρίζοντας τις εκδηλώσεις της οικογένειας και των φίλων του Παύλο στο δρόμο για τον αντιφασιστικο Σεπτέμβρη και τον 1 χρόνο από την καταδίκη των ναζί της ΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.