27.4.21

Μπακογιάννης: Παρέα με τους χρυσαυγίτες μπλόκαρε ψήφισμα για τη διάλυση του ΚΕΘΕΑ

 Πάλι χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες πορεύτηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ο δημαρχος Κ. Μπακογιάννης μπλοκάροντας αυτή τη φορά ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το οποίο κατέθεσε η «Ανοιχτή Πόλη».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας η δημοτική παράταξη της Ανοιχτής Πόλης κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ, με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το αυτοδιοίκητο και όλα τα συλλογικά όργανα του ΚΕΘΕΑ.

Παράλληλα το σχέδιο νόμου συγχωνεύει θεραπευτικές δομές ανόμοιες και ασύμβατες μεταξύ τους, εξαφανίζει την έννοια της θεραπευτικής κοινότητας και αλλοιώνει τη θεραπευτική προσέγγιση του οργανισμού, καταργεί τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και παραμερίζει όλες τις διαδικασίες και τα όργανα ελέγχου της διοίκησης.

Το ψήφισμα στηρίχτηκε από σύσσωμη τη δημοκρατική αντιπολίτευση, καλώντας την πολιτεία να σεβαστεί τη θεραπευτική φυσιογνωμία και αποστολή του ΚΕΘΕΑ, ενώ παράλληλα ζητούσε την απόσυρση του προσχέδιου νόμου που θίγει βαρύτατα την επιστημονική και οργανωτική λειτουργία του ιστορικού φορέα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ανοιχτή Πόλη, «για μια ακόμα φορά, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να λειτουργήσει ως πιστός ακόλουθος των κυβερνητικών σχεδιασμών και κατέφυγε στις ψήφους των υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής για να εμποδίσει το σώμα να τοποθετηθεί σε ένα ζήτημα που είναι τόσο κρίσιμο για τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας»

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζήτησε με ψήφισμα του την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ


Πηγή: presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.