26.4.21

Στη Νορβηγία πετάει την Τετάρτη ο Λαγός 

Για τη Νορβηγία σχεδιάζει να  πετάξει την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζτου Tvxs.gr.   Υπενθυμίζεται πως στις 7.30 μ.μ. της Μεγάλης Δευτέρας  η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε με μυστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή και καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη Λαγού.  Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που αναμένεται να είναι συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας, ανακοινώνεται στις 10 πμ το πρωί της Μ. Τρίτης (ώρα Eλλάδας)  

Διαψεύδει αλλά ...δεν πείθει 

Το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας ο Λαγός εμφανίστηκε στο Cοvid Test Center του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποβλήθηκε σε τέστ, όπως όλοι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, ο Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι πραγματοποιεί το τεστ προκειμένου να αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νορβηγία. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη, ό Λαγός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ισχυρίζεται σε tweet ότι δεν σχεδιάζει να φύγει. Δεν απαντά όμως γιατί έχει υποβάλει επίσημη αίτηση και έχει δηλώσει την ημερομηνία και τον προορισμό της πτήσης του, προκειμένου να αναγραφεί στο σχετικό πιστοποιητικό μαζί με τον αριθμό διαβατηρίου, οπως υπέγραψε πριν υποβληθεί σε τεστ. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες διαψεύσεις είχε κάνει πριν την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη Χ.Α. αλλά φρόντισε να διαφύγει από την Ελλάδα την παραμονή και ενώ οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερώσει το αεροδρόμιο, μόνο αφού είχει "πετάξει" για Βρυξέλλες.

Η άρση της ασυλίας του Γ. Λαγού ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη φυλάκισή του, καθώς έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Το ερώτημα, που αναζητά απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές είναι αν , όπως είχαν προαναγγείλει, έχουν εκδώσει έγκαιρα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λαγού ή θα το πράξουν μετά την άρση της ασυλίας, με τον κίνδυνο να διαφύγει σε μια χώρα εκτός Ε.Ε. όπως η Νορβηγία και να καθυστερήσει αρκετά την έκδοσή του. Εφόσον αυτό δεν συμβεί, οι Βελγικές διωκτικές αρχές θα πρέπει να τον συλλάβουν άμεσα και να αποφασίσουν την έκδοσή του στην Ελλάδα. 
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως στη Νορβηγία, που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν ενεργοί κύκλοι της ακροδεξιάς.

Υπενθυμίζεται σχετικά, πως ο αποκαλούμενος "μακελάρης της Νορβηγίας", Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους το 2011 στο νησί Ουτόγια, εκ των οποίων πολλούς έφηβους μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, διαβεβαίωνε από τη φυλακή ότι έχει προσχωρήσει στο δημοκρατικό σύστημα και εμπνέεται από την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Σε μία επιστολή 33 σελίδων προς το Γαλλικό Πρακτορείο τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Μπρέιβικ γράφει -μεταξύ άλλων- πως εμπνεύστηκε από την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Ισχυρίζεται ότι πλέον έχει «προσηλυτιστεί στη δημοκρατία» και ζητά από τις αρχές της Νορβηγίας να άρουν κάθε εμπόδιο για τη σύσταση του «φασιστικού» του μορφώματος.


Πηγη:Tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.