5.4.21

Φασιστική επίθεση στον ΕΚΧ «Σχολείο» με την ανοχή της αστυνομίας στη Θεσ/νίκη!


Το πρωί της 25ης Μάρτη 100 περίπου ακροδεξιοί που έκαναν μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, επιτέθηκαν ανενόχλητοι πετώντας πέτρες και μπουκάλια στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο». Από την επίθεση μάλιστα τραυματίστηκε στο πρόσωπο μια κοπέλα μέλος του «Σχολείου».

Από τα βίντεο που έχουν βγει στη δημοσιότητα αποκαλύπτεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες παρακολουθούσαν απαθέστατες την δράση των ακροδεξιών. Ενώ μόνο ως προκλητικός μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος που αντιμετώπισαν τους ακροδεξιούς καθώς τους ζήτησαν ευγενικά να απομακρυνθούν, χτυπώντας τους φιλικά στην πλάτη!\


 Γίνεται καθαρό ότι η επίθεση αυτή είναι μια συνειδητή προσπάθεια των ακροδεξιών να αξιοποιήσουν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση για να την μετατρέψουν σε ημέρες μίσους και να κάνουν επίδειξη των φασιστικών πρακτικών τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σηκώσει τείχος απέναντι στους ακροδεξιούς και να δράσει με ενωτικό τρόπο για να βάλει τέλος στα σχέδιά τους, στέλνοντας τους μια και καλή εκεί που ανήκουν: στα σκουπίδια της ιστορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.