23.3.21

«Μπακογιάννης χέρι-χέρι με τους χρυσαυγίτες τάχθηκαν προκλητικά κατά του γιατρού Καταραχιά»




 Σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του γιατρού Κώστα Καταραχιά, του μοναδικού γιατρού του Αγίου Σάββα που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του. Οι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεωνπου στήριξαν το ψήφισμα έκαναν λόγο για εκδικητική απόλυση υπογραμμίζοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά στην επίταξη των ιδιωτικών γιατρών, απολύει τον Κώστα Καταραχιά επειδή μίλησε για ελλείψεις στον χώρο των νοσοκομείων. Με τη στήριξη των δύο εκλεγμένων με τη Χρυσή Αυγή ο Κ. Μπακογιάννης με την παράταξη του απέρριψε το ψήφισμα ενώ δεν άφησαν καν τον γιατρό που βρισκόταν εκεί να πάρει τον λόγο. 


Οι δημοτικοί συνδυασμοί του δήμου Αθηναίων Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα αλληλεγγύης για τον γιατρό Κώστα Καταραχιά. Πρόκειται για τον μοναδικό γιατρό σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο. Αντ’ αυτού μετά την εκδικητική μετακίνησή του στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία, του ανακοινώθηκε ότι η σύμβασή του θα λήξει σε λίγες μέρες. «Το κάνουνε γιατί φοβούνται τα Σωματεία μας, φοβούνται την οργή του κόσμου μέσα στα νοσοκομεία και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι θα επιβάλουν την τρομοκρατία και στα νοσοκομεία και στους εργαζόμενους» δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο TPP, πριν λίγες ημέρες. 

Παρόλα αυτά, η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη μαζί με τους δύο εκλεγμένους της Χρυσής Αυγής απέρριψαν το ψήφισμα ενώ δεν άφησαν καν χώρο στον γιατρό ο οποίος βρισκόταν εκεί να μιλήσει. Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», τονίζεται μάλιστα ότι «επέλεξαν να φιμώσουν τον γιατρό Κώστα Καταραχιά οποίος παρίστατο στη διαδικασία». «Η Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα και σε μια επίδειξη αλαζονείας δεν επέτρεψε καν στον απολυμένο γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου να τοποθετηθεί» υπογραμμίζει η παράταξη του Ν. Ηλιόπουλου «Ανοιχτή Πόλη». 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», «ο Δήμαρχος δεν ντράπηκε να ψευδολογήσει εσκεμμένα και διαστρέβλωσε βάναυσα την αλήθεια μιλώντας …για γιατρό που δεν είχε μόρια για να προσληφθεί ως μόνιμος(!) Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστα Καταραχιάς είναι ο μόνος επικουρικός γιατρός του οποίου η σύμβαση δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτώβρη όπως έγινε με όλους τους άλλους, με απόφαση της διοίκησης». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας: Η παράταξη του Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννης χέρι-χέρι με τους δύο εκλεγμένους με την Χρυσή Αυγή τάχθηκαν προκλητικά και ξεδιάντροπα κατά του ψηφίσματος αλληλεγγύης στον Κώστα Καταραχιά, επικουρικό γιατρό και πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας ο οποίος απολύεται από την διοίκηση στις 31 Μαρτίου! Συγκέντρωσαν 22 ψήφους κατά της συζήτησης του θέματος ενώ η αντιπολίτευση είχε 19! Μάλιστα επέλεξαν να φιμώσουν τον γιατρό Κώστα Καταραχιά οποίος παρίστατο στη διαδικασία! Δεν του έδωσαν το λόγο!!! Το ψήφισμα προτάθηκε από κοινού από τις παρατάξεις Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Δυστυχώς η παράταξη του Γερουλάνου δεν το στήριξε επί της ουσίας. Ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν ντράπηκε να ψευδολογήσει εσκεμμένα και διαστρέβλωσε βάναυσα την αλήθεια μιλώντας …για γιατρό που δεν είχε μόρια για να προσληφθεί ως μόνιμος(!) Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστα Καταραχιάς είναι ο μόνος επικουρικός γιατρός του οποίου η σύμβαση δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτώβρη όπως έγινε με όλους τους άλλους, με απόφαση της διοίκησης! Ο κ.Μπακογιάννης βάζει πρόθυμα πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης για χτύπημα του συνδικαλισμού όπως έβαλε πλάτη για την καταστολή των καταλήψεων στέγης προσφύγων και των διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης. Στο πρόσωπο του Κώστα Καταραχιά διώκεται κάθε φωνή που αντιστέκεται στην δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία. Δεν θα περάσει! Θα μας βρούνε μπροστά τους! Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες να σταθούμε στο πλευρό του γιατρού Κώστα Καταραχιά. Καλούμε σε συμμετοχή στην ανοιχτή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 24/4 που καλεί το Σωματείο Αγίου Σάββα στη πύλη του νοσοκομείου. Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί σε κοινή επίσκεψη αλληλεγγύη δημοτικές κινήσεις, συλλόγους και συλλογικότητες την Παρασκευή 26 Μάρτη 1.30μμ.


Πηγη:thepressproject.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.