14.10.20

Όταν ο Μιχαλόχιας μιλάει στους πάτρωνες της Χρυσής Αυγής




 Ο Τάκης Μιχαλόλιας (αδελφός και συνήγορος του Μιχαλολιάκου) εμμέσως πλην σαφώς μας απείλησε σήμερα όλους λέγοντας πως "την ιστορία θα την γράψουν πραγματικά οι λύκοι και όχι οι μέλισσες" αναφερόμενος στην γνωστή αποστροφή του δικηγόρου πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη ("Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;").

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που χαρακτήρισε τους αντιφασίστες διαδηλωτές της 7/10 "ξυπόλητους" - μια κυνική ομολογία ότι η ΧΑ (όπως και όλα τα φασιστικά μορφώματα) φτιάχτηκε για να πολεμάει τους φτωχούς - ιδιαίτερα δε τους φτωχούς που παλεύουν να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους.
Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, στο μυαλό μου οι ναζί προσομοιάζουν περισσότερο με μαντρόσκυλα παρά με λύκους - κι αυτό γιατί τα μαντρόσκυλα έχουν αφεντικά και επιτίθενται σύμφωνα με τις εντολές τους. Σκοπός της ύπαρξης τους είναι άλλωστε το να προστατεύουν την περιουσία των ιδιοκτητών τους.
Κάτι ανάλογο έκανε και η ΧΑ για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου - το ότι αυτή τη στιγμή οι πάτρωνες της την έχουν εγκαταλείψει δεν σηματοδοτεί τίποτα άλλο πέρα από τον κυνισμό τους. Είναι βέβαιο πως την επόμενη φορά που θα νιώσουν πως τα συμφέροντα τους απειλούνται δεν θα διστάσουν να επενδύσουν σε νέο μαντρόσκυλο.

Αυτό ο Μιχαλόλιας το ξέρει πολύ καλά. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε φασίστας δικηγόρος. Είναι -όπως έλεγε και ο Περίανδρος σε μια από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες- "πολύ δυνατός κοινωνικά" (όπου "δυνατός κοινωνικά" διάβαζε με υψηλές γνωριμίες στην αστική τάξη).
Οι Ναζί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Υπενθυμίζουν στην αστική τάξη την χρησιμότητα τους. Τέτοια υπενθύμιση όμως είναι περιττή. Οι αστοί την γνωρίζουν πολύ καλά. Κι αν αυτός ή ο άλλος Ναζί σαν πρόσωπο είναι για αυτούς τελείως αναλώσιμος, αυτό δεν σημαίνει πως ο φασισμός σαν έσχατη λύση έχει φύγει ή θα φύγει ποτέ από την ατζέντα τους.
Η πραγματικότητα είναι πως εμάς τους ξυπόλητους η εξουσία μας φοβάται - όχι βέβαια γενικώς και αορίστως. Φοβάται όμως πως αν οργανωθούμε μπορούμε να την ανατρέψουμε. Κι είχε πολλούς λόγους να φοβηθεί τα χρόνια που προηγήθηκαν (ειδικά την τριετία 2010-12) - για αυτό άλλωστε στράφηκε προς την ΧΑ.
Αυτό θέλει να θυμίσει ο Μιχαλόλιας. Σε αυτούς απευθύνεται περισσότερο. Στις "πολύ δυνατές" κοινωνικές του γνωριμίες.
Κι αν σήμερα επικρατεί μια κάποιου είδους "κανονικότητα", αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως όλες οι αντικειμενικές συνθήκες για νέα κινήματα και νέες εξεγέρσεις είναι υπαρκτές - αυτό θέλει να υπενθυμίσει ο Μιχαλόλιας στους πάτρωνες της ΧΑ. Για αυτό μας απειλεί - τι λόγο ύπαρξης θα είχε άλλωστε μια οργάνωση σαν την ΧΑ αν δεν υπήρχαν μέλισσες και μάλιστα οργανωμένες;
Με την σημαντική αντιφασιστική νίκη της καταδίκης της ΧΑ να δίνει αέρα στα πανιά μας οφείλουμε να οργανώσουμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το μέλλον. Αυτό προϋποθέτει όχι μόνο το να ξεδοντιάσουμε όσα μπουλντόγκ και να επιστρατεύσουν απέναντι μας αλλά και ένα συνολικό σχέδιο για το πως θα πάψουν να υπάρχουν τα αφεντικά τους.
Αυτό μας καλεί η Ιστορία να κάνουμε. Για να είναι οι μέλισσες οι πραγματικοί νικητές - όχι μόνο αυτής της μάχης αλλά και του πολέμου που συνεχίζεται αμείωτα.


Σχόλιο που αλιεύτηκε από το προφίλ του Pradunas Alexandros στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.