14.10.20

Κύπρος: Φασίστες και Εθνικιστές χέρι χέρι και στις δύο πλευρές




Ώμο ώμο παλεύουμε ενάντια στο φασισμό!

Από το site της Νέας Διεθνιστικής Αριστεράς (ΝΕΔΑ), αδελφής οργάνωσης του «Ξ» στην Κύπρο

Την Κυριακή 11/10 ομάδα φασιστών από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων (ΣΦ) Μαχητές της Ανόρθωσης έσπασαν το οδόφραγμα της Δερύνειας.

 Τι ειρωνεία. Ενώ ΕΛΑΜ και λοιποί φασίστες και εθνικιστές έκαναν πορείες τον Μάρτη για να κλείσουν τα οδοφράγματα αυτοί πήγαν και τα άνοιξαν. Φυσικά δεν το έκαναν γιατί θέλουν ελεύθερη δίοδο προς το βορρά. 

Το έκαναν για να δημιουργήσουν φόβο προς τους τουρκοκύπριους, για να τους σμπρώξουν να ψηφίσουν τον Τατάρ, υποψήφιο στις προεδρικές με το κόμμα UBP το κόμμα που είχε διορίσει για κάποιο καιρό υπουργό γεωργίας τον δολοφόνο του Σολωμού, Κενάν Ακίν. Έτσι πάει. Οι ελληνοκύπριοι φασίστες, βοηθούν τους τουρκοκύπριους φασίστες, παρόλο που λένε ότι αυτούς πολεμούν. 

Το έκαναν πιθανόν με την αναμονή των γκρίζων λύκων από την άλλη πλευρά. Για να έχουν οι ελληνοκύπριοι φασίστες ακόμη έναν “ήρωα”. 

Οι αρχές λένε ότι διερευνούν ποιοι οργανωμένοι ήταν πίσω από την εκδήλωση. Καταρχήν η εκδήλωση δημοσιευτηκε στο ΣΦ Μαχητές της Ανόρθωσης, και ακόμη και κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν στοιχεία ότι ήταν μέλη του ΕΛΑΜ. Ο Φασισμός βρίσκεται και εκκολάπτεται στους ΣΦ συγκεκριμένων ομάδων. Έτσι δημιουργήθηκε και η Χρυσή Αυγή Κύπρου, το ΕΛΑΜ. Ήταν ξεκάθαρες οι ευχαριστίες προς το ΣΦ του ΑΠΟΕΛ από μέρος της Χρυσής Αυγής εδώ και χρόνια. Αν θέλουμε πραγματική διερεύνηση του ΕΛΑΜ και τις σχέσης του με την Χρυσή Αυγή, θέλουμε και διερεύνηση όλων των ΣΦ και τη διασύνδεσή τους με Χρυσή Αυγή και ΕΛΑΜ, ή και άλλα φασιστικά μορφώματα. 

Οι φασίστες την Κυριακή διατράνωσαν την ιδεολογία τους, καλούν για την  Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, το οποίο είναι ποινικό αδίκημα και ενάντια στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αμέσως έπρεπε η αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις. 

Η αστυνομία δε, δεν έχει μόνο αυτό το λόγο για να κάνει συλλήψεις. Όταν στις αρχές του Μάρτη δικοινοτιστές άνοιξαν το οδόφραγμα της Λήδρας η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτή που απλά έσπρωξε εθνοφρουρό, παρόλο που ζήτησε και συγνώμη!. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε από την Κυριακή καταγράφεται ποδοπάτημα αστυνομικών, υλικές ζημιές όχι μόνο στο οδόφραγμα των τουρκοκυπρίων αλλά και στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ακόμη και πυρκαγιά στην πράσινη γραμμή. 

Οι παρανομίες είναι εξόφθαλμες, η ταυτότητα των διαδηλωτών επίσης. Είναι μόνο δικαιολογίες από την πλευρά των αστυνομικών ότι ήταν λίγοι και δεν μπορούσαν να κάνουν συλλήψεις.  Σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση έχει οργανωθεί στην Κύπρο, 10άδες αστυνομικοί καλούνται αμέσως, και χωρίς κανένα λόγο!

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα ούτε μεμονωμένα. Σε κάθε αγώνα ποδοσφαίρου, σε κάθε φασιστική πορεία, ακούγονται τα ίδια συνθήματα και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και αστυνομικοί δέχονται βία, ενώ οι περισσότερες επιθέσεις φασιστών που έχουν καταγγελθεί έχουν κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες ή δεν έχουν καν διερευνηθεί.

Η συγκάλυψη του φασισμού από κράτος και αστυνομία είναι ξεκάθαρη. 

Είναι στο χέρι μας σαν μέρος του αντιφασιστικού κινήματος να μην τους αφήσουμε να ξεφύγουν ξανά. 

  • Ζητάμε την σύλληψη και παραδειγματική τους τιμωρία των φασιστών που συμμετείχαν στην πορεία. 
  • Διερεύνηση όλων των ΣΦ για τις σχέσεις τους με ΕΛΑΜ, Χρυσή σεΑυγή ή άλλη νεοφασιστική οργάνωση. 
  • Άνοιγμα όλων των παλιών υποθέσεων όπου μέλη του ΕΛΑΜ προχώρησαν σε επιθέσεις κατά μεταναστών, τουρκοκυπρίων, φοιτητών και μορφωτικών συλλόγων. 

Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους τουρκοκύπριους συναγωνιστές μας: 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Ούτε Γκρίζοι Λύκοι ούτε Χρυσή Αυγή τσακίστε τους φασίστες σε όλο το νησί!

Ώμο ώμο παλεύουμε ενάντια στο φασισμό! Faşizme karşı omuz omuza!


Πηγη:Εφημερίδα Ξεκίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.