11.10.20

Θεσ/νίκη: Οι φασιστικές απειλές ενάντια στα μέλη της Πόλης Ανάποδα δεν θα περάσουν!
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης  «Η πόλη ανάποδα»  (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα).

Μία μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση της ιστορικής δικαστικής απόφασης για την καταδίκη των ναζί δολοφόνων, μέλος της Πόλης Ανάποδα δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική απειλή κατά της σωματικής του ακεραιότητας για την αντιφασιστική του δράση. 

 Αφορμή στάθηκε η προβολή του μηνύματος «Δεν είναι αθώοι» σε τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, μια δυναμική παρέμβαση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης την Κυριακή 4/10, η οποία στηρίχτηκε και από το σχήμα μας και χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από πλήθος συμπολιτών μας. 

Οι απειλές αφορούσαν το σύνολο των ατόμων που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση με εκφράσεις όπως «αυτά που κάνατε στον Λευκό δεν θα μείνουν έτσι», «θα σας βρούμε και θα φάμε όλους» και «μη νομίζετε πως τελειώσατε με την Χρυσή Αυγή». 

Ο δημοκρατικός κόσμος, το αντιφασιστικό κίνημα, οι οικογένειες των θυμάτων και η πολιτική αγωγή κατάφεραν μια συντριπτική νίκη εναντίον της Χρυσής Αυγής. Χιλιάδες διαδηλωτές έστησαν το πραγματικό τείχος δημοκρατίας έξω από το Εφετείο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης αναπτύχθηκαν πολύμορφες κινητοποιήσεις και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεχτηκε την απόφαση με την χαρά που προκύπτει απο το αίσθημα της πραγματικής δικαίωσης και νίκης απέναντι στο σκοτάδι.

Ξέρουμε όμως πως ακόμη δεν τελειώσαμε με τον φασισμό. Η ελληνική κοινωνία έχει πολλές ακόμα μάχες να κερδίσει. Τέτοια περιστατικά δεν μας τρομοκρατούν ούτε στο ελάχιστο· μας υπενθυμίζουν απλώς το χρέος απέναντι στην φασιστική απειλή, για μια ζωή χωρίς φόβο και ένα μέλλον που θα κοιτάμε με αισιοδοξία ξανά. 

Δηλώνουμε υπεύθυνα πως θα συνεχίσουμε τη δράση μας και θα είμαστε πάντα παρόντες και παρούσες απέναντι σε οποιαδήποτε αδικία, απέναντι στον φόβο και τον φασισμό. Ζητάμε την καταδίκη των φασιστικών πρακτικών και την έμπρακτη υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, όπως είδαμε να κάνει το τελευταίο διάστημα πλήθος κόσμου σε όλη την επικράτεια.

Θυμηθήκαμε πως δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι στο τέρας του φασισμού.

Ας τον στείλουμε μια για πάντα εκεί που του αρμόζει, στις πιο μελανές σελίδες της Ιστορίας.


Πηγη:Εφημερίδα Ξεκινημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.