25.10.20

Τσακίστε τους ναζί! Εορταστική αντιφασιστική μοτοπορεία στην Αθήνα [φωτό-βίντεο]




Ρεπορτάζ του «Ξ»

Με εορταστική, αλλά και μαχητική διάθεση ακολούθησαν τη συμβολική διαδρομή όσοι και όσες συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία που κάλεσε η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι». Δεκάδες δίκυκλα ξεκίνησαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι από το Πεδίο του Άρεως φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Πρώτος σταθμός της μοτοπορείας ήταν οι γειτονιές γύρω από τη Βικτώρια και τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου για αρκετά χρόνια οι χρυσαυγίτες τρομοκρατούσαν, χτυπούσαν, μαχαίρωναν μετανάστες και προσπαθούσαν να παρουσιαστούν ως ο «νόμος και η τάξη» στην περιοχή.







Στη συνέχεια η πορεία σταμάτησε έξω από τα γραφεία της Χρυσης Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης, όπου έσβησε φασιστικά συνθήματα και σύμβολα, υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο.






 




Επόμενος σταθμός ήταν τα Πετράλωνα και συγκεκριμένα το σημείο της δολοφονίας του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από χρυσαυγίτες το 2013.



Τέλος, η μοτοπορεία έφτασε στα Προπύλαια, όπου βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη αντιπολεμική, αντιεθνικιστική συγκέντρωση. Το μήνυμα της πορείας ήταν καθαρό: γιορτάζουμε τη μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματοςπου έστειλε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη φυλακή, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και όλα όσα τον γεννούν και τον τρέφουν.


Πηγη:Εφημερίδα Ξεκίνημα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.