5.6.20

«Κρήτη γη αντιφασιστική» - Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ηράκλειο

Με τη συμμετοχή περίπου 2.500 ανθρώπων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές συγκεντρώσεις του προηγούμενου μήνα.
Από νωρίς το απόγευμα, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, με πανό και πλακάτ, ενάντια στο ρατσιστικό μίσος, τον φασισμό, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τον σεξισμό, αλλά και την αστυνομική καταστολή. Τις τελευταίες μέρες οι πολίτες του Ηρακλείου απαντούν με τον δικό τους τρόπο στις εικόνες με τα αλυσοπρίονα και τα μαχαίρια εναντίον των προσφύγων, οι οποίες έκαναν τον γύρο της Ελλάδας από την πόλη τους. Μετά το αντιφασιστικό δρώμενο, πριν από περίπου 10 μέρες, η συγκέντρωση της Πέμπτης έφερε στο κέντρο της πόλης χιλιάδες ανθρώπους με ένα σύνθημα: «Κρήτη γη αντιφασιστική».  Πραγματοποιήθηκε συναυλία με τοπική μουσική, με την συμμετοχή του Κ. Αβυσσινού, του Γ. Μανωλάκη, του Α. και του Ν. Ξυλούρη (εγγόνια του Ψαραντώνη), του Χ. Παναγιωτάκη, του Γ. Παξιμαδάκη, του Γ. Σταυρακάκη και του Ν. Χριστόπουλου (κεντρική φωτογραφία).
Χιλιάδες πολίτες, νέοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, μωρά και κατοικίδια, σε μια εικόνα άκρως αντίθετη με αυτή της ρατσιστικής συγκέντρωσης της 4ης Μαΐου με τα μαχαίρια και τα αλυσοπρίονα, δήλωσαν την αντίθεσή τους σε κάθε ρατσιστική και φασιστική συμπεριφορά.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες οργανώσεις και συλλογικότητες ενώ περίπου στις 8 το απόγευμα ξεκίνησε και η μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με συνθήματα κατά του φασισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.