27.3.20

Κόβει μέχρι νεωτέρας το βοήθημα στους πρόσφυγες ο Μηταράκης


Κόβει για αόριστο χρονικό διάστημα και το στοιχειώδες επίδομα που χορηγείται στους πρόσφυγες και μετανάστες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, με πρόσχημα και πάλι τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα, «αναβάλλει την καταβολή του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος που χορηγείται στους αιτούντες άσυλο για σύντομο χρονικό διάστημα, έως την τοποθέτηση ΑΤΜ εντός των δομών», χωρίς πρώτον να προσδιορίζει πότε θα καταστεί τούτο εφικτό και δεύτερον τι θα γίνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς έστω κι αυτό το ελάχιστο βοήθημα για τις τρέχουσες καθημερινές ανάγκες τους.
Παράλληλα, αναστέλλονται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 όλες οι μετακινήσεις εκτός των δομών λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης ασύλου.
Επίσης, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε και τα εξής:
– Με διάταξη, προβλέπει την άμεση λειτουργία χώρων εντός δομών, για την πώληση από τοπικές επιχειρήσεις ειδών πρώτης ανάγκης στους διαμένοντες. Στόχος της διάταξης είναι ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων.
– Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναπτύσσει κοινό επιχειρησιακό σχέδιο με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),  για την περαιτέρω ενίσχυση των υγειονομικών σταθμών με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.
– Πέραν των ιατρείων, έχουν προβλεφθεί ειδικοί χώροι αυτοπεριορισμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.
– Μετακινήσεις εκτός των δομών φιλοξενίας και προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ, λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης ασύλου θα εκτελεστούν στις 31 Μαΐου για όσες περιπτώσεις προβλεπόταν νωρίτερα.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.