29.2.20

Κροατία: πανηγυρισμοί για την καύση ομοιώματος οικογένειας γκέι ζευγαριού


Γράφει: Αλέξανδρος  Παπασχοινάς


Ομοίωμα που αναπαριστά μία οικογένεια ενός γκέι ζευγαριού με το παιδάκι τους κάηκε ολοσχερώς σε καρναβάλι της Κροατίας, ενώ το πλήθος πανηγύριζε για το θέαμα! 


Παράδοση σημαίνει να «καίμε» καθετί διαφορετικό…

Το συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη Ίμοτσκι της Κροατίας, όπου στο καρναβάλι της πόλης κατασκευάστηκε ένα ομοίωμα με δύο άντρες που ανταλλάσσουν ένα φιλί στο στόμα, ενώ κρατούν μια κούκλα, συμβολίζοντας ένα παιδί. Η κούκλα για λόγους πολιτικής σάτιρας έφερε το πρόσωπο του βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Nenad Stazić, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να επιτρέπει και να ενθαρρύνει τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν οικογένεια και παιδιά!
Το πλήθος, στο οποίο συμμετείχαν και πολύ μικρά παιδιά με τις στολές τους, πανηγύριζε και χόρευε με τη μουσική, ενώ το ομοίωμα τυλιγόταν στις φλόγες. Μάλιστα ένας εκφωνητής είπε στο πλήθος: 
Επίσης οι διοργανωτές του καρναβαλιού δήλωσαν:

Υποκρισία από τους «υπερασπιστές» των δικαιωμάτων των παιδιών!

Εμετικό και σοκαριστικό που ο κόσμος πανηγυρίζει με τον συμβολικό θάνατο ανθρώπων αλλά και βαθιά υποκριτικό, καθώς αυτοί ισχυρίζονται ότι διαφωνούν με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια για να προστατεύσουν τα παιδιά, αλλά χαίρονται με το κάψιμο ενός παιδιού και μιας οικογένειας! Για ακόμη μια φορά σπέρνεται μίσος και σκοταδισμός για τα ΛΟΑΤ+* άτομα,  από ανθρώπους που φοβούνται οτιδήποτε πάει κόντρα στην παράδοση και στη δομή της πατριαρχικής οικογένειας. Φυσικά όμως, πέρα από το θέατρο του παραλόγου, ακούστηκε και στα νέα η φωνή της λογικής. Ο Daniel Martinović, συντονιστής της Οικογενειακής Ομοσπονδίας Ουράνιου Τόξου της Κροατίας, (οικογένειες με ΛΟΑΤ+ γονείς) δήλωσε για το ομοίωμα που κάηκε:

Την απάντηση θα τη δώσουν τα κινήματα! 

Τα ΛΟΑΤ+ άτομα  δεν θα σταματήσουν να παλεύουν και να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, αυτά δηλαδή που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα!  Θα βρίσκονται πάντοτε ενάντια σε οποιουδήποτε είδους διακρίσεις, ανισότητες και πολιτικές μίσους για εμάς, αλλά και για όλη την κοινότητα, καθώς μια τέτοια πάλη πρέπει να συνδέεται με τα υπόλοιπα κινήματα, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εργατικά. Η ισχύς εν τη ενώσει, δηλαδή, είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.