24.2.20

“Βγάλτε το σκασμό, ΕΞΩ οι Ναζί…” – Οι οπαδοί της Άιντραχτ βάζουν τους Αυστριακούς φασίστες της Ζάλτσμπουργκ στη θέση τους



Χτες η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποδεχόταν την αυστριακή Ζάλτσμπουργκ για τη φάση των 32 του Europa League και πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 4-1. Αλλά το πιο ωραίο γκολ το πέτυχαν οι οπαδοί της πριν την έναρξη του αγώνα, όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της νεοναζιστικής επίθεσης στην πόλη Hanau, πολύ κοντά στη Φρανκφούρτη, με έναν φασίστα να ανοίγει πυρ εν ψυχρώ και να σκοτώνει εννέα άτομα κουρδικής καταγωγής.


Ωστόσο, κάποιοι φασίστες οπαδοί της αυστριακής ομάδας δε σεβάστηκαν το ένα λεπτό σιγής για τα θύματα. Τότε όλο το γήπεδο τους αποδοκίμασε και άρχισε να φωνάζει ρυθμικά “Έξω οι Ναζί” (Nazis Raus). Η δύναμη της εικόνας και του ήχου στο βίντεο που ακολουθεί δε συγκρίνεται με την απλή περιγραφή των γεγονότων.

Μία ακόμα λεπτομέρεια στο παραπάνω πλάνο είναι και το πανό “Fuck UEFA” των οπαδών της Άιντραχτ, εναντίον της διοργανώτριας αρχής που στα λόγια “νοιάζεται για το ποδόσφαιρο”, κάνει διάφορες καμπάνιες ενάντια στον ρατσισμό, αλλά δε φαίνεται να έχει πρόβλημα με τους νεοναζί εντός και εκτός γηπέδων. 






*Από την Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.