4.12.19

«Η μετανάστευση σκοτώνει»; Γερμανικό δικαστήριο απαντάει θετικά και δικαιώνει το NPDΓράφει: Γιώργος Λυγουριώτης
Δικαστήριο της πόλης Γκίσεν της Γερμανίας αποφάσισε ότι η προεκλογική αφίσα του νεοναζιστικού κόμματος NPD για τις ευρωεκλογές του περασμένου Μάη με το εμετικό σύνθημα «Σταματήστε την εισβολή: Η μετανάστευση σκοτώνει» αντιπροσωπεύει εν μέρει την πραγματικότητα και δεν υποθάλπει το φυλετικό μίσος.


Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τη μήνυση του NPD κατά της πολιτείας της Έσσης, καθώς ο δήμαρχος της πόλης Ράνσταντ είχε απαγορεύσει την τοποθέτηση της συγκεκριμένης αφίσας.
Το δικαστήριο για να ενισχύσει ότι αυτή η «πραγματικότητα» είναι ένα «εμπειρικά αποδεδειγμένο γεγονός», περιέγραψε ότι οι μεταναστευτικές ροές συνδέονται ιστορικά με το «θάνατο και την καταστροφή». Και ποια είναι τα παραδείγματα που ανέφερε ο δικαστής Χόφερ; Η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η οποία ήταν αποτέλεσμα της μετανάστευσης λαών, αλλά και ο ευρωπαϊκός αποικισμός στην Αμερική με τις θανατηφόρες συνέπειες για τους Ινδιάνους, τους Αζτέκους και τους Ίνκας. 
Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι η «δολοφονία» που αναγράφεται στην αφίσα του NPD δε σημαίνει κατ’ ανάγκη δολοφονία ανθρώπων, αλλά υπονοεί τον κίνδυνο της «εξαφάνισης του πολιτισμού».
Η απόφαση είχε επίσης αναφορά και στα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολονία, όπου σημειώθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στις οποίες σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες ήταν μετανάστες από τη Β. Αφρική. Το παραπάνω γεγονός έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα ΜΜΕ και ακροδεξιούς κύκλους, προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων.
Με βάση τα παραπάνω το δικαστήριο αποφάσισε πως η αφίσα «αντανακλά εν μέρει την πραγματικότητα», βάζοντας στο στόχαστρο όλους τους μετανάστες και δικαιώνοντας τους νεοναζί που ενθαρρύνονται να συνεχίσουν τις επιθέσεις ενάντια τους. 

Δικαστήρια στην υπηρεσία του NPD

Δεν είναι η πρώτη φορά που γερμανικά δικαστήρια έχουν διαλέξει να βγάλουν λάδι το νεοναζιστικό NPD. Τον περασμένο Μάη δικαστήρια στην Έσση, τη Βαυαρία και άλλα κρατίδια, επέβαλλαν στα δημόσια ραδιόφωνα να παίζουν το προεκλογικό σποτ του νεοναζιστικού κόμματος. Ένα σποτ που ήταν εμπλουτισμένο με ξενοφοβικά μηνύματα και αναφορές για «ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών». Ένα σποτ που παρουσίαζε τους μετανάστες ως «εγκληματίες» και τους ντόπιους ως «καθημερινά θύματα». Χαρακτηριστικά, το Βαυαρικό Διοικητικό Δικαστήριο στο Μόναχο αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο σποτ «δεν πληροί εμφανώς» τους όρους ώστε να χαρακτηριστεί «διέγερση σε φυλετικό μίσος».
Τον Γενάρη του 2017 το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας μπλόκαρε την προσπάθεια να απαγορευτεί το NPD προχωρώντας σε μια αντιφατική απόφαση. Ενώ αναγνώρισε ότι το NPD είναι αντισυνταγματικό καθώς μέσα από το πρόγραμμά του αποσκοπεί στην αναστολή των βασικών αρχών της δημοκρατίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του κράτους δικαίου, την ίδια στιγμή δικαιούται να συμμετέχει νόμιμα στις εκλογές. Το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στο γεγονός ότι το NPD δεν αποτελεί απειλή, γιατί δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ότι θα μπορούσε να… ασκήσει εξουσία!
Με άλλα λόγια τα αστικά δικαστήρια αναγνωρίζουν ότι το NPD είναι ναζί και με τη βούλα, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα! Η πολιτική του μίσους που θέλει να εφαρμόσει  το νεοναζιστικό κόμμα δεν είναι πραγματική απειλή, επειδή είναι απίθανο να κερδίσουν την εξουσία!
Το NPD άλλωστε είναι γνωστό τόσο για τις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει κατά μεταναστών, όσο και για τις στενές του σχέσεις με το εθνικοσοσιαλιστικό NSU που κατηγορήθηκε για 10 δολοφονίες με ρατσιστικό κίνητρο.
Μια αντίστοιχη δικαστική διαδικασία ενάντια στο NPD είχε ξεκινήσει το 2003, αλλά το γεγονός ότι στις γραμμές των νεοναζί είχαν διεισδύσει πολλοί πράκτορες των γερμανικών υπηρεσιών και πληροφοριοδότες, το δικαστήριο θεώρησε ότι η δράση του ήταν έργο προβοκατόρων.

Η αστική δικαιοσύνη δε θέλει να στριμώξει τους νεοναζί

Είναι εμφανές ότι η αστική δικαιοσύνη όχι μόνο δε θέλει να τα βάλει με τους νεοναζί, αλλά τους δίνει και όλα τα εργαλεία για να βγουν στους δρόμους με τον αέρα του νόμιμου κόμματος. Το γεγονός ότι το γερμανικό δικαστικό σύστημα πέταξε στα σκουπίδια τις δυο ευκαιρίες που είχε για να τους θέσει εκτός νόμου, είναι αποκαλυπτικό.
Μια πιθανή απαγόρευση ενός νεοναζιστικού κόμματος δε θα σήμαινε αυτόματα και το τέλος του ναζισμού, αλλά θα συνέβαλλε σημαντικά στην απονομιμοποίησή του στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων. 
Αυτές οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να λειτουργήσουν σαν καμπανάκι για το γερμανικό αντιφασιστικό κίνημα. Την ίδια ώρα πρέπει να κινηθεί σε μια μαχητική κατεύθυνση με στόχο να απομονώσει τις νεοναζιστικές οργανώσεις στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα: αυτό που σκοτώνει δεν είναι η μετανάστευση, αλλά η νεοναζιστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.