4.12.19

No ticket cinema π - The Artist

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.30

Ενας αλαζονικός σταρ του βωβού σινεμά βλέπει την καριέρα του να καταποντίζεται με την έλευση του ήχου τον οποίο εκείνος αρχικά σνόμπαρε. Ταυτόχρονα, μία κρυφά ερωτευμένη μαζί του ταλαντούχα στάρλετ, γίνεται πρωταγωνίστρια των «talkies», αλλά παρακολουθεί την πτώση του αγαπημένου της με ραγισμένη καρδιά. Στο σινεμά όμως η εικόνα και ο ήχος αποδείχτηκαν πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Είναι θέμα χρόνου να το καταλάβουν και οι δύο, φαινομενικά αταίριαστοι, εραστές.
Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους ( σκηνοθέτης των μπουφόνικων σατιρικών «OSS 177») κατασκευάζει με μαεστρία μία αλληγορική κομεντί που βγάζει το ημίψηλο καπέλο της στην αθώα εποχή του βωβού κινηματογράφου, υπηρετώντας πιστά τις συνθήκες της αφήγησης μίας ταινίας χωρίς ήχο, χωρίς χρώμα, αλλά με εκκωφαντική τεχνικολόρ καρδιά. Ο μόνος της ήχος είναι η υπέροχη μουσική του Λουντοβίκ Μπουρς .
Ένα σιωπηλό ερωτικό γράμμα προς τις πρώτες ημέρες του κινηματογράφου , μια ρομαντική ασπρόμαυρη βουβή ταινία του 2011 που βραβεύτηκε με τρεις Χρυσές Σφαίρες , Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννων ,12 υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας 7, και 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας 5 !
Το στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.00 με μπίρες/τσίπουρο/κρασί, ποπ κορν, σνακς, σπιτικό παγωτό κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού
Καμπουρογλου 44 και Σαμαρα, 111 44 Athens, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.