4.11.19

«Αν είναι να βαφτούμε μαύροι, να περάσουμε απέναντι και να έρθουμε εδώ να τρώμε τζάμπα»


Ρατσιστικό παραλήρημα από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και πρώην γραμματέα της ΔΑΠ στην πόλη της Μυτιλήνης, Γιώργο Στρατηγέλλη, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι φοιτητές με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ παίρνοντας τον λόγο στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου της Κοινωνιολογίας με θέμα τα οξυμένα προβλήματα στη σίτιση και τη στέγαση, έριξε την ευθύνη για την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων στους πρόσφυγες που αποκάλεσε «λαθρομετανάστες».


Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου καταγγέλλουν την παρέμβαση στελέχους της ΟΝΝΕΔ και πρώην γραμματέα πόλης Μυτιλήνης της ΔΑΠ Γιώργου Στρατηγέλλη, στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου της Κοινωνιολογίας στη Μυτιλήνη με θέμα τα οξυμένα προβλήματα στη σίτιση και τη στέγαση. Σύμφωνα με την καταγγελία ο κ.Στρατηγέλλης , ανάπτυξε ρατσιστικές απόψεις εναντίον των προσφύγων για να υπερασπιστεί την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων.
Αναλυτικά η καταγγελία της «Πανσπουδαστικής»:
«Αφού, στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ νωρίτερα προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, καταθέτοντας ψήφισμα καταγγελίας απέναντι στο πλαίσιο πάλης που υιοθέτησε ο Φοιτητικός Σύλλογος (!) ότι δήθεν είναι αναληθές ότι μόλις το 3,7% των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει δωρεάν στέγαση, ότι οι εστιακοί φοιτητές το καλοκαίρι πληρώνουν 50 ευρώ για να αφήσουν τα πράγματα τους στην εστία, τη σκυτάλη πήρε η γνωστή βρωμιά και δυσωδία που αναβλύζει από την πολιτική που υπερασπίζονται.
Ο Γιώργος Στατηγέλλης, υπερασπιζόμενος την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε με απύθμενο θράσος ότι φταίνε οι πρόσφυγες αφού «δίνονται τεράστια κονδύλια για να τρώνε οι λαθρομετανάστες, να παίρνουν επιδόματα την ώρα που όπως λέτε εσείς (σ.σ. οι εκλεγμένοι της Πανσπουδαστικής) ο κόσμος πεινάει. Αν είναι να βαφτούμε μαύροι, να περάσουμε απέναντι και να έρθουμε εδώ να τρώμε τζάμπα».
Αφού του φαίνεται τόσο ονειρική η ζωή που κάνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά μας, ας πάει να μείνει μέσα στο κολαστήριο της Μόριας, ας πάει να ζήσει στη Συρία, εκεί που ΝΑΤΟικές δυνάμεις βομβαρδίσουν κάθε τόσο, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, σακατεμένους και κατατρεγμένους ανθρώπους, οικογένειες και μικρά παιδιά.
Θέλει μεγάλη «μαεστρία», την ίδια ώρα που χιλιάδες φοιτητές σηκώνουν ανάστημα για τις ανάγκες τους, να προσπαθούν κάποιοι να «σκορπίσουν» τη συζήτηση από τα προβλήματα του πανεπιστημίου, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη της ΔΑΠ και η ΟΝΝΕΔ εκκολάπτουν στους κόλπους τους ρατσιστικές, φασιστικές φωνές. Ούτε είναι μακρινή η συνέντευξη Τύπου της ΔΑΠ (Γενάρης 2019) που έλεγε ότι «είναι μειωμένο το ποσοστό των φοιτητών στη Μυτιλήνη εξαιτίας των συνεχιζόμενων μεταναστευτικών ροών» και όχι το υψηλό κόστος σπουδών, ούτε οι φοιτητές έχουν κοντή μνήμη.
Αυτό που πραγματικά ενοχλεί είναι ότι σε μία σχολή που η ΔΑΠ συγκεντρώνει πάνω από 80%, υπάρχουν δεκάδες φοιτητές που τολμούν να ονειρεύονται, που μπαίνουν μπροστά για να διεκδικήσουν δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές, που συζητούν, που μοιράζονται τους προβληματισμούς τους, τις κοινές τους αγωνίες, ανταλλάσσουν σκέψεις και ιδέες.
Αυτό που πραγματικά ενοχλεί είναι ο συλλογικά οργανωμένος αγώνας με σημαία τα σύγχρονα δικαιώματα των φοιτητών για τις σπουδές, τη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια.
Όσο για τα δήθεν «αναληθή» στοιχεία για τα οποία μιλούν τα στελέχη της ΔΑΠ…
Ας πάνε να συζητήσουν με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που μένουν στις εστίες για το αν πληρώνουν 50 ευρώ ή όχι, με τους εστιακούς φοιτητές στη Ρόδο για το αν τους ξεσπιτώνουν το καλοκαίρι για να μπούνε τουρίστες ή όχι.
Ας μάθουν την απλή μέθοδο των τριών για να δουν το πραγματικό ποσοστό των φοιτητών που έχουν δωρεάν στέγαση ή να πουν την αλήθεια… ότι ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στο πανεπιστήμιο, έχει περάσει στη συνείδηση τους ήδη το ν+2 και θεωρούν ήδη διαγραμμένους του χιλιάδες φοιτητές που έχουν φύγει από τα νησιά εξαιτίας του υπέρογκου κόστους σπουδών. Αυτό θέλουν να νομιμοποιήσουν και στη συνείδηση των φοιτητών. Αυτή είναι η λεγόμενη «αξιοκρατία» που υπερασπίζονται.
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Δώσαμε μάχη για να μπούμε στη σχολή! Θα δώσουμε μάχη για να μείνουμε! Να πάρουν πόδι από τους Συλλόγους μας οι ρατσιστικές – φασιστικές φωνές!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.