4.11.19

Ξενοφοβική συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην Καλαμαριά
Μετά τις ακροδεξιές αντιδράσεις σε Σέρρες και Γιαννιτσά την «σκυτάλη» πήραν ακροδεξιοί και ρατσιστές από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή «φήμες» πως στο πρώην νοσοκομείο Παναγία θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά των προσφύγων έξω από το κτίριο.


Τα περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής έξω από το κτίριο όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν το νοσοκομείο «Παναγία» στην οδό Ν. Πλαστήρα στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, δηλώνοντας πως δεν θα δεχθούν τη φιλοξενία προσφύγων στο εν λόγω κτίριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο κτίριο. Ως γνωστών οι ακροδεξιοί καταναλώνουν πολύ εύκολα fake news. Ωστόσο αν επρόκειτο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο εν λόγω κτίριο οι κάτοικοι της Καλαμαριάς θα έπρεπε να τους υποδεχθούν και όχι να σηκώσουν φράχτες μίσους.
Το κτίριο από το 2013, όταν και έκλεισε το νοσοκομείο, παραμένει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2018 η τότε δημοτική αρχή της Καλαμαριάς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά καθώς, όπως ανέφερε, το κτίριο «έχει καταστεί βορά κλεφτών και καταφύγιο περιθωριακών ατόμων, εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για την σωματική ασφάλεια των ανθρώπων όσο και τη δημόσια υγεία». Η καταγγελία είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Φαίνεται πως οι ακροδεξιοί της Καλαμαριάς προτιμούν το κτίριο να ρημάζει, παρά να αποτελέσει σπίτι για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με την νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.