18.11.19

Ογκώδεις διαδηλώσεις στην 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, εκτεταμένη καταστολή και συλλήψεις

Ρεπορτάζ από το «Ξ»
Μαζικές και με παλμό ήταν οι συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας, περίπου 25.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία της Αθήνας τιμώντας τους νεκρούς αγωνιστές. Η αντίστοιχες πορείες στη Θεσσαλονίκη είχαν πάνω από 7.000 άτομα, ενώ μεγάλες ήταν οι συγκεντρώσεις και στις υπόλοιπες πόλεις. 

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είχαν να κάνουν με την ένταση της καταστολής, ειδικά ενάντια στην νεολαία (με αφορμή τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και την κατάργηση του ασύλου.
Οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, παρά το κλίμα τρομοκρατίας. Μετά το τέλος της πορείας της Αθήνας, η αστυνομία προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής, επιτιθέμενη σε όποιον βρίσκονταν στα Εξάρχεια, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες άτομα, ανάμεσά τους και τους σ. Ειρήνη Ε. και Ζήση Σ.
Μέσα σε λίγες μόνο ώρες η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε εισβολή σε πολυκατοικία πριν την πορεία και σε διαμερίσματα στις 18/11 τα ξημερώματα, επίθεση σε δημοσιογράφο του newsit.gr τον οποίο χτύπησαν την ώρα που έκανε ζωντανή μετάδοση από τα Εξάρχεια, «άνοιξαν» το κεφάλι 20χρονης φοιτήτριας, για να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα δεκάδες περιστατικά καταστολής.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα μπλοκ του «Ξ» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.
Πηγη:http://net.xekinima.org/ogkogeis-oi-diadiloseis-tou-polutexneiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.