18.11.19

Ενημέρωση: Απόσυρση κακουργημάτων για Ειρήνη Ε. και Ζήση Σ. – Δικάζονται Δευτέρα 25/11


Λίγο πριν τις 6μμ ολοκληρώθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τους σ. Ειρήνη Ε. και Ζήση Σ. καθώς και 17 ακόμα κατηγορουμένων, με την απόσυρση των κατηγοριών για κακουργηματικές πράξεις. Οι σύντροφοι όπως και οι υπόλοιποι 17 συλληφθέντες ζητήσαν και πήραν αναβολή για να απολογηθούν για τη Δευτέρα 25 Νοέμβρη.

Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε τελικά σε δίκη με τις κατηγορίες της εξύβρισης, της αντίστασης κατά της αρχής, απλής σωματικής βλάβης και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης (τα οποία είναι πλημμελήματα).
Η μεγάλη έκταση της δημοσιότητας και η αλληλεγγύη που εκφράστηκε, εκτιμούμε ότι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στον περιορισμό του κατηγορητηρίου.
Τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι πρόκειται για εντελώς ανυπόστατες, ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες, που εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας τρομοκράτησης του κινήματος και της νεολαίας.
Χαρακτηριστικό της απροκάλυπτης αυθαιρεσίας και βίας των δυνάμεων των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της σύλληψης της Ειρήνης Ε., 10 αστυνομικοί τη χτυπούσαν και της πατούσαν το δεξί της χέρι, με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν κακώσεις. Για αυτό το λόγο, μετά τη μεταφορά της στη ΓΑΔΑ, ζήτησε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Πέρα από αυτό και οι 2 σύντροφοι είναι καλά στην υγεία τους και η διάθεσή τους είναι μαχητική.
Ως «Ξ» δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο ενάντια στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των σ. Ειρήνης και Ζήση και κάθε άλλου αγωνιζόμενου ανθρώπου. 
Καλούμε συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, κινηματικές και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, φορείς και κάθε προοδευτικό πολίτη να αντιδράσουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Τους καλούμε επίσης να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης της σκευωρίας και συμπαράστασης στους κατηγορούμενους. 
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.
Καλούμε όλους και όλες να είναι παρόντες/παρούσες κατά τη διάρκεια των απολογιών των σ. Ειρήνης και Ζήση, το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.