15.10.19

Φασίστες επιτέθηκαν κατά μελών της Open Arms στη Λέσβο



Οι δράστες της επίθεσης ξεκίνησαν να πετούν πέτρες στους εθελοντές της MKO, εμποδίζοντας ουσιαστικά την αποβίβασή τους από το πλοίο. 


Πρωτοφανής επίθεση εναντίον μελών ΜΚΟ που επιχείρησαν να αποβιβαστούν με σκάφος στη Συκαμιά της Λέσβου, σημειώθηκε από κατοίκους γειτονικών χωριών που -άγνωστο πώς- ενημερώθηκαν για το γεγονός αυτό και τους περίμεναν στην ακτή, πετώντας πέτρες εναντίον τους! Νωρίτερα, οι ίδιοι ειδοποίησαν την αστυνομία, προκειμένου να συλλάβει Μεξικανή εθελόντρια που δρα χρόνια στην περιοχή, η οποία τελικά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν περίπου 15 κάτοικοι των τουριστικών χωριών Πέτρας και Μολύβου, αντιλήφθηκαν την προσπάθεια μικρού βοηθητικού φουσκωτού, προερχόμενο από ιστιοπλοϊκό της ΜΚΟ PROAKTIVA που ήταν δεμένο 200 μέτρα από την ακτή, να προσεγγίσει το αλιευτικό καταφύγιο  της Συκαμνιάς. Σκοπός των επιβατών του φουσκωτού ήταν να πάρουν μαζί τους τη Μεξικανή εθελόντρια με θητεία στο διασωστικό σκάφος της οργάνωσης «Open Arms» και να τη μεταφέρουν στο ιστιοπλοϊκό. Άγνωστο για ποιο λόγο, οι δράστες της επίθεσης ξεκίνησαν να πετούν πέτρες στους εθελοντές της MKO, εμποδίζοντας ουσιαστικά την αποβίβασή τους. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία καθώς και δυνάμεις της Frontex, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη ή προσαγωγή κάποιου εκ των δραστών. Αντίθετα, οι αστυνομικοί έπειτα από υπόδειξη των επιτιθεμένων, προσήγαγαν τη Μεξικανή εθελόντρια που τυγχάνει και αναγνωρισμένη πρόσφυγας στη Μεγάλη Βρετανία, για να αφεθεί ελεύθερη στη συνέχεια, ώστε να επισκεφθεί τους φίλους της και τους πρώην συνεργάτες της.

Γράφει: Γιώργος Παγούδης

Πηγή: https://www.kar.org.gr/2019/10/14/fasistes-epitethikan-kata-melon-tis-open-arms-sti-lesvo/?fbclid=IwAR1HRmG4S61h4L_bgQbzVBlerOWUzELR24yi-SBXQH7Q_r68IvUI0tYoeFM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.