20.10.19

Ακροδεξιά συγκέντρωση-επίδειξη δύναμης στη Ρώμη


Σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι, η παρουσία της Φόρτσα Ιτάλια και των Αδελφών της Ιταλίας στη συγκέντρωση είναι η «ιδρυτική πράξη» της ανάκτησης της εξουσίας
Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί ακροδεξιών κομμάτων της Ιταλίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαν Τζοβάνι της Ρώμης, η οποία είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της Αριστεράς στη χώρα, σε μια εκδήλωση επίδειξη δύναμης στην οποία κάλεσε ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας του Βορρά. Στη συγκέντρωση, που για πολλούς έφερε στη μνήμη την «πορεία στη Ρώμη» που έκανε στις 22 Οκτωβρίου του 1922 ο Μπενίτο Μουσολίνι, συμμετείχαν οι επίσης ακροδεξιοί Αδελφοί της Ιταλίας και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Η συγκέντρωση με τίτλο «Ιταλική Υπερηφάνεια» διοργανώθηκε με συνθήματα κατά της συγκυβέρνησης των Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά επί της ουσίας είχε στόχο να δείξει ότι η Λέγκα του Βορρά, το κόμμα με τα υψηλότερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις στην Ιταλία, είναι ισχυρή.
Ο Ματέο Σαλβίνι εμφανίστηκε στην εξέδρα αγκαλιά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την ηγέτιδα των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχε και το νεοφασιστικό κίνημα CasaPound.


Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία-συγκέντρωση συμμετείχαν 50.000 άνθρωποι, ενώ οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ήταν 200.000.
Στον χαιρετισμό του, ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά είπε ότι «αυτή η εικόνα που βλέπει είναι η αληθινή Ιταλία» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική της λέγοντας ότι «έχουν αίμα στα χέρια τους», γιατί δεχόμενη πρόσφυγες και μετανάστες «προκαλεί περισσότερους θανάτους». 
Επίσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Πέντε Αστέρων και Δημοκρατικού Κόμματος «είναι κυβέρνηση φόρων».
Όπως είπε, με τη συνεργασία της Φόρτσα Ιτάλια και των Αδελφών της Ιταλίας στις επόμενες εκλογές «θα κερδίσουμε και θα επιστρέψουμε στην εξουσία».
Σύμφωνα με τον ακροδεξιό πολιτικό, η παρουσία αυτών των κομμάτων στη συγκέντρωση είναι η «ιδρυτική πράξη» της ανάκτησης της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.