11.10.19

10 Οκτώβρη 2019: Ενημέρωση από τη δίκη του Θανάση Κούρκουλα
Σήμερα Πέμπτη 10 Οκτώβρη εξετάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Σπύρος Γιαννάτος, για την αντιμήνυση για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει σε βάρος του Θανάση Κούρκουλα (πολιτικού ενάγοντα στη δίκη που είχαν αμετάκλητα καταδικαστεί οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους, όλοι εκτός από το Γιαννάτο).
 Ο μηνυτής επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος ήταν ακομμάτιστος κάτοικος Αγ. Παντελεήμονα και δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και κανένα άλλο ακροδεξιό κόμμα. Ισχυρίστηκε επίσης, ότι οι περιβόητη «επιτροπή κατοίκων» δεχόντουσαν… επιθέσεις από την ΚΑΡ, που έφερνε μετανάστες στην περιοχή και… δημιουργούσαν προβλήματα. Δεν απαντούσε (ή «απαντούσε» με ερωτήσεις) στις ερωτήσεις της συνήγορου Γιάννας Κούρτοβικ. Αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση το 2010 εναντίον της «Ελεύθερης Αττικής» και του Αλ. Αλαβάνου και μάλιστα προσπάθησε να βγάλει τρελό όλο το δικαστήριο και τους παρευρισκόμενους, όταν σε φωτογραφία φαινόταν ξεκάθαρα να χτυπάει τον κατηγορούμενο στο κεφάλι με ένα πακέτο φυλλάδια της Χ.Α. σε ρολό. Ισχυρίστηκε ότι δεν χτύπησε αλλά τα… πέταξε (η ερώτηση έγινε 3 φορές και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα). Ανασκεύασε 3-4 φορές στη διάρκεια της ίδιας του της κατάθεσης, ισχυριζόμενος ότι σε επίθεση του Τασούλα ότι το παιδί… δεν ήταν δικό του. Παρόλα αυτά παραδέχτηκε ότι είχαν διακόψει (μαζί με την «επιτροπή κατοίκων») τη βιβλιοπαρουσίαση του Γκαζμέντ Καπλάνι. Σε ερώτηση, εκτός από τη δράση της ΚΑΡ στην περιοχή, αν τον ενοχλούσε η δράση της Χρυσής Αυγής κλπ απάντησε «όχι». Κάτοικοι του ευρύτερου κέντρου παραβρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλληλέγγυοι στον κατηγορούμενο Θανάση Κούρκουλα, για να απαιτήσουν την καταδίκη των φασιστών. Η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης χρόνου, θα συνεχιστεί την Τρίτη 15/10 στις 9π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτήριο 13, αίθουσα 3 με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Θα είμαστε εκεί ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα αθωωθεί ο Θανάσης Κούρκουλας. Στη φυλακή οι νεοναζί όχι οι αντιφασίστες αγωνιστές! Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Πηγή: https://www.kar.org.gr/2019/10/10/10-oktovri-2019-enimerosi-apo-ti-diki-toy-thanasi-koyrkoyla/?fbclid=IwAR0bmrXN8BrWp9Rh9oRAfB3TXK6P9L1c1QPhkxcxZGvSqLgIITwZKrx2sCw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.