12.7.19

Ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το alterthess


Την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Ιασωνίδου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε απευθείας στην αστυνομία ως περιστατικό ρατσιστικής/ ομοφοβικής επίθεσης κι έπειτα ανήρτησε το συμβάν και στα social media προς ενημέρωση καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του που δημοσιεύει το altherthess.gr, αυτός που του επιτέθηκε «είναι συχνός στη γειτονιά και άλλα άτομα θα έπρεπε να προσέχουν περνώντας από εκεί ιδίως μόνα τους».

Αναλυτικά η ανάρτηση του νεαρού, όπως την δημοσιεύει το alterthess:
«Μόλις δέχτηκα σωματική ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (οδός Ιασωνίδου). Ο δράστης (ηλικίας κάπου στα 25), αδύνατος σχετικά, κοντό μαλλί ξυρισμένο, μου επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά και στη συνέχεια προσπάθησε να μου αποσπάσει το κινητό χωρίς επιτυχία.
Παράλληλα, ισχυριζόταν πως «του την έπεσα» και πως γι’αυτό έγινε ότι έγινε. Βρισκόμουν στο πάτωμα προσπαθώντας να προστατευτώ από τα χτυπήματα και παράλληλα να κρατάω το κινητό μου. Περαστικοί του ζήτησαν να σταματήσει (αρκετά ηλικιωμένοι γαρ, οπότε δεν περίμενα να κάνουν κάτι παραπάνω), τους ζήτησε να μην ανακατευτούν και τη στιγμή εκείνη κατάφερα να σηκωθώ και να απομακρυνθω.
Εκείνος τότε με ακολούθησε και με ξαναχτύπησε στο πρόσωπο. Μπόρεσα να μπω σε ένα γειτονικό κατάστημα Yes απ’οπου και στον πανικό μου το μόνο που ζήτησα ήταν πάγο και ένα ποτήρι νερό. Τα παιδιά που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ ευγενικά και μου στάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια. Κάλεσα την αστυνομία και περίμενα στο κατάστημα.
Η αστυνομία εφτασε, έδωσα κατάθεση και κατήγγειλα το περιστατικό ως ρατσιστική επίθεση. Εγώ ειμαι καλά, μόνο το σοκ ειναι αρκετό, και ο λόγος που γράφω ότι γράφω είναι γιατί η κοπελα απτό κατάστημα με ενημέρωσε πως ο τύπος είναι συχνός στη γειτονιά της Ιασωνίδου και άλλα άτομα θα έπρεπε να προσέχουν περνώντας από εκεί ιδίως μόνα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.