6.5.19

Ρατσιστική η δολοφονία Λουκμάν με άμεσο δόλο και σύμπραξηΜε ομόφωνη απόφαση, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών κηρύσσει ενόχους τους Χρ. Στεργιόπουλο και Διον. Λιακόπουλο για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Το δικαστήριο σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έκρινε ενόχους τους κατηγορουμένους για τέλεση ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο και αντικειμενική σύμπραξη στην εκτέλεση της πράξης. Αποφάνθηκε επίσης πως πρόκειται για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα καθώς οι δράστες γνώριζαν ότι το θύμα είναι αλλοδαπός όταν συναποφάσισαν την ανθρωποκτονία την οποία εκτέλεσαν με διαδοχικές πράξεις. 
Να σημειώσουμε πως στο πλευρό του πατέρα του αδικοχαμένου Λουκμάν -μέσα στη δικαστική αίθουσα- βρίσκεται ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Πέτρος Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία. Πολλά άτομα βρίσκονται έξω από την αίθουσα του Εφετείου καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδος λόγω της μικρής χωρητικότητας (σ.σ. της αίθουσας).

Εισαγγελέας: Όχι σε αναγνώριση ελαφρυντικών 

«Τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών λόγω προτέρου έντιμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς έχουν την έννοια να σπάσουν τα ισόβια» ανέφερε ο εισαγγελέας και αφού ανέλυσε το σκεπτικό του, πρότεινε να απορριφθούν τα αιτήματα επειδή το δικαστήριο δεν έχει τα στοιχεία.
«Στέκομαι με συμπάθεια απέναντι σε αυτά τα παιδιά, εκτιμώ ότι παραπλανήθηκαν, αλλά ζητώ να απορριφθούν τα αιτήματά τους για αναγνώριση ελαφρυντικών», ανέφερε.
Η έδρα αποσύρθηκε για να συσκεφθεί επί των αιτημάτων των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών, απόφαση που θα κρίνει αν η ποινή των καταδικασθέντων θα παραμείνει ισόβια, όπως και στον πρώτο βαθμό, ή όχι.
► Οι δύο κατηγορούμενοι, δικάζονται παράλληλα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.