7.4.19

Εργαζόμενοι δήμου Καλαμαριάς κατά του «Macedonian Pride»: Δεν δεχόμαστε εθνικιστικές εκδηλώσεις στην πόλη

Την αντίθεσή τους στη διοργάνωση «Macedonian Pride» της εθνικιστικής οργάνωσης Ιερός Λόχος 2012 εξέfρασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλημαριάς με ανακοίνωσή τους. Το εν λόγω Pride είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 7 Απρίλη στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά.

Βέβαια μετά τις αντιδράσεις αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων αλλά και την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση του χώρου, οι διοργανωτές προσανατολίζονται σε αλλαγή της τοποθεσίας και ώρας. Στις 14.00 πάντως στο δημαρχείο Καλαμαριάς αντιεξουσιαστές διοργανώνουν αντιφασιστική διαδήλωση προκειμένου να αντιταχθούν στη διοργάνωση των εθνικιστών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς εξέδωσε  ψήφισμα όπου επισημαίνουν την αντίθεσή του στο «Macedonian Pride».
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, πιστό στις δημοκρατικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και της προσφυγικής-προοδευτικής Καλαμαριάς, που στη διαχρονική τους πορεία μέσα από θυσίες, διώξεις και δημοκρατικούς αγώνες υπερασπίστηκαν υψηλές ανθρώπινες αξίες, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό την κοινωνική πρόοδο, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.