7.4.19

Οι νεολαίοι της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς συμμαχούν κατά των Βρυξελλών

Τα ευρωπαϊκά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της Ευρώπης προετοιμάζονται με στόχο να αλώσουν τις επικείμενες ευρωεκλογές και στο σχέδιο έχουν εντάξει τις νεολαίες τους, οι οποίες πραγματοποίησαν συνέδριο στη Ρώμη, ώστε να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να πετύχουν τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συνεργασίας.


Στη σύνοδο της Ρώμης μετείχαν περίπου 500 μέλη των νεολαιών κομμάτων όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι (που διοργάνωσε τη συνάντηση, και άλλα ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα από τη Γαλλία, της Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία, με αντιμεταναστευτικές και ακραίες θέσεις.


Σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο τα λαϊκίστικα ακροδεξιά κόμματα είναι διασπασμένα, καθώς μετέχουν σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες, όπως οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί και Ρεφορμιστές (ECR), η Ομάδας της Ευρώπης των Λαών και της Ελευθερίας (ENF) ή η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD).


Για πρώτη φορά προσπαθούν να βρουν τα κοινά σημεία τους και να συνεργαστούν, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου που οργανώνει για το θέμα το AfD στις 8 Απριλίου, στην οποία θα παρίσταται και ο ηγέτης του κόμματος.


Σύμφωνα με τους υπάρχοντες υπολογισμούς, υπάρχουν περίπου 20 πολιτικά κόμματα και σχηματισμοί που προτίθενται να ενταχθούν στη «Συμμαχία των Ευρωπαϊκών Λαών και Εθνών» που προωθεί ο Ματέο Σαλβίνι, που ταξιδεύει στην Ευρώπη για να την προωθήσει. Ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα συμμετάσχει το πολωνικό κυβερνών Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης.


Στόχος των ακροδεξιών κομμάτων είναι να γίνουν τρίτη πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η σύνοδος των Ευρωπαίων πατριωτών


Στη σύνοδο της Ρώμης πάντως παρουσιάστηκαν μερικές εικόνες για το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον αν ενωθεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά.


Ο επικεφαλής της νεολαίας της Λέγκας του Βορρά, Νταβίντε Κουάντρι, υποδέχθηκε τους ομοϊδεάτες του νεολαίους με το σύνθημα «Ας κάνουμε την Ευρώπη μεγάλη ξανά», υπό τους ήχους του Thunderstruck των AC/DC. Και όσοι μίλησαν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των Βρυξελλών, ενώ εξήραν την αξία των αρχών της περηφάνιας και του πατριωτισμού».


Αστέρι της βραδιάς, ο επικεφαλής της νεολαίας του γερμανικού AfD, Ντάμιαν Λορ, που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ «κλόουν» και την Άνγκελα Μέρκελ «μάγισσα».


Εξίσου, αν όχι περισσότερο προκλητικός ήταν ο Μπαρτ Κλάες, από τη νεολαία του βελγικού ακροδεξιού εθνικιστικού Vlaams Belang, που είπε ότι «οι λαοί δεν πρέπει να απολογούνται για την ιστορία τους», πράγμα που δεν θα τολμούσαν να εκστομίσουν ούτε τα πιο ακραία μέλη του AfD.






Πηγη:https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/190296_oi-neolaioi-tis-eyropaikis-akrodexias-symmahoyn-kata-ton-bryxellon?fbclid=IwAR0cDMv0Z0UdKNCKVZ6HPUcgx-OxzIWKZbw0GrrnEIu4fHKaLr_eeRE3-rw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.