18.3.19

Θεσσαλονίκη: Pride μίσους θέλουν να οργανώσουν οι φασίστες του Ιερού Λόχου!


Ο «Ιερός Λόχος 2012 Θεσσαλονίκης» ανακοίνωσε ότι θέλει να διοργανώσει το «First Makedonian Pride» στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά την Κυριακή 7 Απριλίου. Σύμφωνα με τους ίδιους, η διοργάνωση έχει «σκοπό να γίνει ένα εθνικιστικός θεσμός για την πόλη μας, όπου θα είναι ευπρόσδεκτοι όχι μόνο όλοι οι εθνικά σκεπτόμενοι Έλληνες αλλά και όλες οι συλλογικότητες, ομάδες facebook, σύλλογοι, νεολαίες εθνικιστικών κομμάτων κτλ».

Αφήνοντας ασχολίαστη την ειρωνεία «Ελλήνων Εθνικιστών» να καλούν σε διοργάνωση με αγγλικές λέξεις, ας δούμε λίγο ποιος είναι ο «Ιερός Λόχος».
Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα, ο Ιερός Λόχος είναι η φασιστική ομάδα που μέλη της διέκοψαν για λίγα λεπτά την παράσταση «Πυρκαγιές», διαμαρτυρόμενοι για τις «βλασφημίες» που ακούγονται σε αυτήν.
Είναι επίσης μία από τις φασιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και παράλληλα στα επεισόδια που συνόδευαν αυτά τα συλλαλητήρια, όπως της Κυριακής 20 Γενάρη στην Αθήνα. 
Μάλιστα, κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, ανέβασαν την σημαία της χούντας της 21ης Απριλίου στο πούλμαν που τους μετέφερε, έτσι ώστε να κάνουν σαφές το ποιοι είναι οι πολιτικοί τους πρόγονοι.
Και αν σήμερα καλούν σε «Makedonian Pride», ο Ιερός Λόχος έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν σε Pride. Συγκεκριμένα, το 2017 κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, περίπου τριάντα μέλη του «Ιερού Λόχου» προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία, τοποθετώντας κάδους στη μέση του δρόμου για να την ανακόψουν, ενώ πέταξαν μπουκάλια νερού στους διαδηλωτές, φώναξαν «αίσχος» και πέταξαν φυλλάδια που χλεύαζαν τα ΛΟΑΤ* άτομα. 
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως όταν μιλάμε για τον Ιερό Λόχο, μιλάμε για μία φασιστική ομάδα και η φιέστα που ετοιμάζουν δεν είναι τίποτα άλλο από μία «γιορτή μίσους», μία φασιστική συγκέντρωση!
Το αντιφασιστικό κίνημα και η Αριστερά με την ενωτική τους δράση οφείλουν να σταματήσουν τέτοιου είδους φασιστικές διοργανώσεις, που ενισχύουν την δράση των ακροδεξιών ομάδων ενάντια σε μετανάστες, πρόσφυγες, και κάθε προοδευτικό πολίτη. Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα είναι δημόσιος χώρος, ανήκει στους πολίτες και δεν μπορεί να μολύνεται από τους φασίστες του Ιερού Λόχου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.