19.3.19

Σκάνδαλο «λευκής υπεροχής» στον αμερικανικό στρατόΣτοιχεία για τη συμμετοχή τουλάχιστον επτά στελεχών των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε δίκτυο υποστηρικτών της «λευκής υπεροχής» αποκαλύφθηκαν στις ΗΠΑ, καθώς δημοσιοποιήθηκαν συνομιλίες τους που τους συνδέουν με την εξτρεμιστική οργάνωση Identity Evropa.


Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Huffington Post, εμφανίζονται τουλάχιστον δύο πεζοναύτες, δύο στρατιωτικοί του τμήματος αποθεματικών (ROTC), ένας στρατιωτικός γιατρός, ένα μέλος της Εθνικής Φρουράς του Τέξας και ένα μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας να ανήκουν στην Identity Evropa. Η εν λόγω οργάνωση, όπως αναφέρει τόσο το ADL, η μη κυβερνητική οργάνωση που αντιμάχεται τον αντισημιτισμό, όσο και η οργάνωση υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, Southern Poverty Law Center, έχει χαρακτηριστεί ως εξτρεμιστική ομάδα.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, όλοι οι στρατιωτικοί κλάδοι απαιτούν από τα μέλη τους να ορκίζονται πως θα υποστηρίξουν και θα υπερασπιστούν το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ενάντι σε όλους τους εχθρούς, ξένους και εγχώριους. Ωστόσο, οι εθνικιστικές ομάδες λευκών δεν θεωρούνται ως «εγχώριοι εχθροί».

Κατά το δημοσίευμα, τα μέλη της Identity Evropa χρησιμοποιούν έναν διακομιστή στο Discord, μία εφαρμογή συνομιλίας που χρησιμοποιούν πολλά μέλη της ακροδεξιάς για να επικοινωνούν. «Την περασμένη εβδομάδα, το ανεξάρτητο και συνεργατικό μέσο, Unicorn Riot, δημοσίευσε τα περιεχόμενα αυτού του σέρβερ του Discord» αναφέρει το δημοσίευμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένα στρατιωτικά στελέχη βρίσκονται ήδη υπο έρευνα από προηγούμενες υποθέσεις. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως έχουν παραβιάσει τους στρατιωτικούς κανόνες για τις διακρίσεις και τον εξτρεμισμό, πιθανότατα θα αποβληθούν.

Όπως αναφέρει το Rawstory, παρά τον ρατσισμό του αρχηγού του στρατού (βλ. Τραμπ), τα στρατιωτικά στελέχη εξακολουθούν να μην μπορούν να συμμετάσχουν με κανέναν τρόπο σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες. Μάλιστα, σημειώνεται πως μόλις τον Φεβρουάριο, ο αξιωματικός της ακτοφυλακής, Κρίστοφερ Χάνσον, συνελήφθη μετά από έρευνα που αποκάλυψε πως συγκέντρωνε όπλα και αναζητούσε τρόπους για να δολοφονήσει προοδευτικούς ηγέτες, με στόχο τη δημιουργία μιας «λευκής πατρίδας».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικά πρόσωπα εμπλέκονται με εξτρεμιστικές δραστηριότητες, αφού το 2018, η ProPublica και η αμερικανική δημόσια τηλεόραση (PBS) αποκάλυψαν πως στρατιωτικά στελέχη ήταν μέλη μίας βίαιης νεοναζιστικής οργάνωσης.

Πηγή:https://www.thepressproject.gr/article/139417/Skandalo-leukis-uperoxis-ston-amerikaniko-strato?fbclid=IwAR2iQgdXLmMFC4XTdIfyAXiCDa5WhzHfsu3BDjDK2pmB_hH3a2dtdN-p4UM#.XI-pxSyha8c.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.