6.3.19

Ανακοίνωση της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Πτολεμαΐδας: Η φασιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Η νεοσύστατη «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πτολεμαΐδας», μετά από σύσκεψη, πλούσια κι αρκετά εκτεταμένη συζήτηση την Κυριακή (3/3/2019), αποφάσισε να προχωρήσει στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Η 30χρονη συζήτηση για το Μακεδονικό και η πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσαν το θερμοκήπιο για τη γονιμοποίηση στην ελληνική κοινωνία ακραίων εθνικιστικών ιδεών. Αυτές συναντιούνται με τον ρατσισμό (προσφυγικό), το μίσος για το εργατικό-λαϊκό κίνημα (Πέραμα) και την απέχθεια για τις δημοκρατικές ελευθερίες (καταστολή), που αποτελούν βασικά συστατικά του φασιστικού DNA.Έτσι το εκκολαπτόμενο αυγό του φιδιού (πατώντας πάνω στην ανεμελιά μας) προβάλλει το αποκρουστικό του πρόσωπο.
Εικόνες από τα προσεχώς ενός δυσοίωνου μέλλοντος ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας. Οι «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» προβάλλουν τις εθνικιστικές τους αντιλήψεις με ένα γκράφιτι στους τοίχους του γηπέδου με την κάλυψη και προστασία του Δήμου Εορδαίας, αφού προηγουμένως είχαν σβηστεί αντιφασιστικά συνθήματα. Μια αντίθετη αντιεθνικιστική άποψη («Έθνη και Θρησκεία γεμίσατε τη γη ανθρώπινα σφαγεία») στοχοποιείται ως παράνομη, ανθελληνική, αντιπατριωτική. Ο Δ.Εορδαίας συμπαρατασσόμενος με τους «Πτολεμαίους Μακεδόνες» αναλαμβάνει το καθήκον της καταστολής (μηνύσεις κατά αγνώστων, κάμερες κλπ).
Δεν μας εκπλήσσει καθόλου ούτε η συμμαχία των εκλεγμένων αρχόντων με τους εθνικιστές ούτε και η «δημοκρατική τους ευαισθησία» που εκφράζεται με αντιλήψεις που κυριάρχησαν στον μεσαίωνα. Όποιος έχει διαφορετική άποψη από αυτήν του ιερατείου ρίχνεται στην πυρά.
Με καθοριστική συμβολή κι ευθύνη της εφημερίδας «Πτολεμαίος», τη σκυτάλη της τρομοκράτησης αναλαμβάνουν διάφορα φασιστικά στοιχεία μέσω της σελίδας των Πτολεμαίων Μακεδόνων, αυτή τη φορά προσωποποιημένα και με αξίωμα την λογική του 3ου Ράιχ: όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός που πρέπει να εξοντωθεί. Συμπατριώτης μας που τόλμησε να εκφράσει την αντιεθνικιστική του άποψη (επικρότηση του αντιφασιστικού συνθήματος) δέχτηκε ομοβροντία φασιστικού bullying στο διαδίκτυο, η δε εθνικιστική ζωγραφιά βαφτίστηκε «εθνικό σύμβολο». Συκοφαντίες, άθλιες βρισιές, απειλές για την σωματική ακεραιότητα του συμπολίτη μας, ρεπερτόριο αλλά και πρακτικές από το οπλοστάσιο της υπόδικης συμμορίας των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Τυχαία σύμπτωση;
Και για να μην μείνουν μόνο στα λόγια, κατέστρεψαν τις πινακίδες της ιδιωτικής του επιχείρησης (αυτοί, οι ζηλωτές της ατομικής ιδιοκτησίας).
Παρεμφερή αντιμετώπιση είχε και άλλος συμπολίτης μας, που τόλμησε να υπενθυμίσει την ιστορική αλήθεια πολυετών διωγμών των σλαβόφωνων στην ευρύτερη περιοχή. Όταν η ιστορική αλήθεια δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, το πρόβλημα το έχει η ιστορία.
Εμείς, οι αντιφασίστες-αντιφασίστριες που αγωνιούμε για την επέλαση του φασισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο (Τραμπ-Μπολσονάρου-Ορμπάν-Σαλβίνι-Λεπέν κλπ) θα στήσουμε πολιτικά και ιδεολογικά οδοφράγματα για να μην περάσει ο φασισμός. Θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές-δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Θα κάνουμε την αλληλεγγύη ισχυρό όπλο για να μην περάσει η φασιστική τρομοκρατία. Δεν επιθυμούμε κανέναν διάλογο πάνω σε ιδέες με τραμπούκους. Τον διάλογο τον απευθύνουμε στους απλούς εργαζόμενους που δεν λειτουργούν με ιδιοτέλεια ή αφιονισμένο φανατισμό. Θα αντιμετωπίσουμε την φασιστική απειλή ιδεολογικά, πολιτικά (απέναντι σε όποια μορφώματα επιχειρήσουν να αλιεύσουν την ψήφο του οργισμένου λαού, πχ Χρυσή Αυγή), αλλά και στους δρόμους του καθημερινού αγώνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.