11.3.19

Γονείς στα Γρεβενά αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο

Σε μια ρατσιστική και ξενοφοβική ενέργεια προχώρησε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών, που αποφάσισε την αποχή των παιδιών από το σχολείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία δομής εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στο σχολικό συγκρότημα τα απογεύματα.


Η αποχή -για 63 από τα 103 παιδιά- συνεχίζεται για τρίτη ημέρα και στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών επικρατεί ανησυχία.

Οι γονείς υποστηρίζουν πως δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα κριτήρια για τη δομή εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, αλλά θέτουν και ζητήματα εμβολιασμού.

Αντίθετα, ο διευθυντής του σχολείου, Φώτης Μπαζάκας, δηλώνει πως «όλα εξελίσσονται αρμονικά και όμορφα, όπως είναι ο ψυχικός κόσμος των παιδιών [...] γινόμαστε μάρτυρες πολύ ωραίων και συγκινητικών εικόνων [...] αγκαλιάζονται, παίζουν μαζί, προσφέρουν από το φαγητό τους ή τα γλυκίσματα που μπορεί να έχουν στις τσέπες τους».

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα είναι εγγεγραμμένα 37 προσφυγόπουλα, εκ των οποίων παρακολουθούν μαθήματα τα 30. Οι ώρες μαθημάτων είναι 2 μ.μ. - 6 μ.μ. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, τα παιδιά συναναστρέφονται με μαθητές του ολοήμερου, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μάλιστα, πέρα από την μία καθαρίστρια που προβλέπεται στο οργανόγραμμα για την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, έχει προσληφθεί και δεύτερο άτομο, μετά τη δημιουργία της δομής εκπαίδευσης προσφύγων.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, αναφορικά με τους προβληματισμούς των γονέων για τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων, διευκρίνισε: «δεν εγγράφεται μαθητής στο σχολείο εάν δεν έχει ακολουθήσει πρόγραμμα εμβολιασμού […] τα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με τις καρτέλες υγείας που έχουν στο φάκελο τους, δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα».




Πηγη:https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/186496_goneis-sta-grebena-antidroyn-sti-foitisi-prosfygopoylon-sto-sholeio?fbclid=IwAR0WVayDkjgEspiS2srAL1u29jC4ldu4TApFMhxsAMGOr1d2g5cBFnkElFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.