8.2.19

Ο Μιχαλολιάκος στο Πέραμα με τον κατηγορούμενο «Τασάρα»

Αν και η ναζιστική οργάνωση επιχείρησε να τον κρύψει, ο Αναστάσιος Πανταζής, ένα από τα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο «Τασάρας» ή «Πανταζάρας» όπως τον αποκαλεί ο περιφερειάρχης Πειραιά Ι. Λαγός, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση του Σωματείου «Άγιος Νικόλαος» στο Πέραμα, στην περιοχή δηλαδή όπου ο ίδιος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- έσπερνε τον τρόμο και τον θάνατο ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.


Όπως αποκαλύπτει το JailGoldenDawn, η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης, στην προσπάθειά της να αποκρύψει τους δεσμούς της με τους φυσικούς αυτουργούς των εγκλημάτων της, «επεξεργάστηκε» τις φωτογραφίες από την εκδήλωση της 3ης Φλεβάρη 2019 για να μη φανεί ότι ανάμεσα στους Μιχαλολιάκο, Λαγό, Παππά, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Γερμενή, Ηλιόπουλο ήταν και ο συγκατηγορούμενός τους Πανταζής.
Ωστόσο, τις «φλουταρισμένες» φωτογραφίες διαψεύδει βίντεο που ανήρτησε η οργάνωση από την εκδήλωση, στο οποίο το πρόσωπο του Πανταζή φαίνεται καθαρά.


Δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» για τον Πανταζή

  • Ο Λαγός ομολογεί: «Τους μακελέψαμε»!: ο Ι. Λαγός παραδέχεται τον ηγετικό ρόλο του Πανταζή στην επίθεση κατά του ΠΑΜΕ σε γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσει  με τον Σ. Δεβελέκο όταν τον ενημερώνει για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. «Κανά κοκκαλάκι μένει για μας;», ρωτάει ο Δεβελέκος, με τον περιφερειάρχη του να απαντάει «Θα στεναχωρηθεί ο Τάσος» και τον Δεβελέκο να συνεχίζει: «Α ρε Τάσο θεέ!», «Στο Πέραμα έπεσαν στα νύχια του Τάσου. Κρίμα τα παιδιά».
  • Η προσπάθεια συγκάλυψης προδίδει τους ενόχους: το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα ο πυρηνάρχης Γ. Πατέλης δέχεται τρεις κλήσεις από τον Αν. Πανταζή, με τον οποίο έχει ήδη συνομιλήσει και ο Λαγός.
  • Οι χρυσαυγίτες «καρφώνουν» ο ένας τον άλλον: ο Πανταζής στην πρώτη του απολογία μετά την επίθεση (14/6/2012) ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και διατύπωσε τη φράση: «Ζητώ να μην την πληρώσω εγώ για τις ακρότητες του κ. Κασιδιάρη, τις οποίες και καταδικάζω», ενώ για τη σχέση του με τον Ι. Λαγό υποστήριξε: «Τον έχω δει, αλλά δεν του έχω μιλήσει (...) Δεν ξέρω αν με ήξερε με το όνομά μου αλλά με έχει δει». 
  • To τάγμα Ρουπακιά στο Σχιστό: ο Πανταζής παρών και στη ρατσιστική συγκέντρωση κατά του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό μαζί με τους Κασιδιάρη, Χρ. Παππά, Λαγό, Παναγιώταρο, Γερμενή.
Και βέβαια τον Πανταζή υπέδειξαν εντός της δικαστικής αίθουσας οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες ως επικεφαλής της επίθεσης εναντίον τους («Ελα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χ.Α.») και σ' εκείνον τηλεφωνεί ο περιφερειάρχης Λαγός για να τον καθησυχάσει μετά τη δολοφονία Φύσσα και τις καταιγιστικές εξελίξεις σε βάρος της οργάνωσης λέγοντας: «Ελα, Τασάρα μου, τι κάνεις; (...) Ελα, θα σε πάρω τηλέφωνο να μιλήσουμε, μη μασάς τίποτα» («Τους καίνε οι ίδιες οι συνομιλίες τους»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.