24.1.19

«Ηθικόν; Αίμα! Και τι αίμα; του-ρκι-κό»

Μετά το εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ακροδεξιοί θύλακες μέσα στο στράτευμα προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι και επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν το πολιτικό κλίμα των ημερών παρακάμπτουν κάθε κανόνα διαχέοντας ναζιστική προπαγάνδα σε φαντάρους. Ενδεικτικά είναι τα γεγονότα που αποκαλύπτουμε σήμερα από το 4ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής στο Καρλόβασι της Σάμου.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, στέλεχος ΕΠΟΠ μπροστά στους φαντάρους μιλούσε για την «ανωτερότητα της ελληνικής καθαρής φυλής, για τους κατώτερους μουσουλμάνους που πρέπει να πεθάνουν, για τους συμμορίτες του ΕΛΑΣ που σκότωναν κόσμο, για τον μύθο της αντίστασης στους Γερμανούς, για τις κατώτερες θρησκείες, τους μουσουλμάνους, τους Ιεχωβάδες και τους άθεους» καθώς φυσικά και για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Με βροντερές φωνές, ενώπιον άλλων ΕΠΟΠ αλλά και των φαντάρων, οι οποίοι εκείνη την ώρα γευμάτιζαν, ένα στέλεχος μιλούσε για «την εβραϊκή φυλή που είναι καθαρή στο βάθος των αιώνων σαν την ελληνική και υπάρχει έμφυτος ανταγωνισμός και μίσος μεταξύ τους».
Από τις αναφορές δεν έλειψε το μίσος για τα προσφυγικά ρεύματα στη Σάμο, «για τους βρομιάρηδες κλέφτες-οικονομικούς μετανάστες που κλέβουν τα επιδόματα των Ελλήνων και παίρνουν περισσότερα από τη σύνταξη των μανάδων μας». Το περιστατικό, που συνέβη το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και δεν ήταν μεμονωμένο, δημοσιεύτηκε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και διασταυρώθηκε από την «Εφ.Συν.».
Ωστόσο πηγές του υπουργείου Αμυνας υπογραμμίζουν πως «γνωρίζουν τις καταγγελίες, αλλά δεν έχουν βρει κάτι επίμεμπτο μέχρι στιγμής».

Καψώνια και ξυλοδαρμός

Παράλληλα στο ίδιο στρατόπεδο οι καταδρομείς διατάσσονταν και τραγουδούσαν άσματα όπως «Πού θ’ ανάψουμε κεριά-μέσα στην Αγια-Σοφιά. Στον τρούλο της Αγια-Σοφιάς-θ’ανέβω για να βγάλω-την τούρκικη ημισέληνο-και τον Σταυρό να βάλω».
Είναι το ίδιο στρατόπεδο στο οποίο, σύμφωνα με δημοσιευμένες καταγγελίες της Επιτροπής Φαντάρων Σάμου, γίνονται καθημερινά καψώνια (τα οποία είναι παράνομα), ενώ φαντάρος φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού (κλοτσιές και απειλές) από άλλους φαντάρους επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για ομαδικό καψώνι εξαιτίας ατομικού λάθους ή αργοπορίας.
Την ίδια ώρα οι καταδρομείς είναι στα όρια της κατάρρευσης (λιγότερο από τέσσερις ώρες μέσος όρος ύπνου την ημέρα) και πολλοί παραιτούνται επιστρέφοντας στο πεζικό.
Παρά τις δημοσιευμένες καταγγελίες και την παλαιότερη εντολή διερεύνησης των εστιών Ακροδεξιάς στο στράτευμα από την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, ορισμένα στελέχη στη Σάμο φαίνεται ότι δεν πτοούνται.
Οχι μόνο αμφισβητούν ανοιχτά τη νομιμότητα της κυβέρνησης [«λόγω μεγάλης αποχής στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (...) και επειδή αποτελεί παράνομο αριστερό καθεστώς»] αλλά την περασμένη Δευτέρα το πρωί, στο 4ο ΕΤΕΘ της Σάμου, οι φαντάροι υποχρεώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρωινής γυμναστικής να φωνάζουν δυνατά «Ελλάς Ελλάς, ή ταν ή επί τας», «Η Μακεδονία και η Κύπρος είναι ελληνική», «Ηθικόν; Αίμα! Και τι αίμα; του-ρκι-κό» (σ.σ. παλιό εθνικιστικό σύνθημα που μιλάει και για αλβανικό και σκοπιανό αίμα, στο οποίο συχνά παραλείπεται το αλβανικό εξαιτίας παρουσίας φαντάρων αλβανικής καταγωγής).
Προς το παρόν, οι φασιστικές προκλήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις στο Καρλόβασι παραμένουν αναπάντητες και πληγώνουν το «βαθύ αίσθημα δημοκρατίας που διακατέχει τις Ενοπλες Δυνάμεις», όπως δήλωσαν πρόσφατα ο τέως υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Παναγιώτης Ρήγας.
Γράφει: Κώστας Ζαφειρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.