3.12.18

Βεβήλωση του μνημείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης σε πορεία για το Μακεδονικό

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες σε πορεία που αφορούσε την εναντίωση στην Συμφωνία των Πρεσπών στην Θεσσαλονίκη, άτομο χαιρετά ναζιστικά. Με φασιστικά και ρατσιστικά συνθήματα περίπου 150 ακροδεξιοί το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ κατά την ολοκλήρωσή της στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου ομάδα ατόμων κυνήγησε και χτύπησε έναν νεαρό που εκείνη την ώρα έκανε σκέιτμπορντ, τον οποίο στη συνέχεια άφησε ελεύθερο μετά από φωνές παρευρισκομένων. Η αστυνομία στο σκηνικό αυτό παρέμεινε αμέτοχη.

Να σημειωθεί ότι στο ανυπόγραφο κάλεσμα των ακροδεξιών για τη χθεσινή πορεία καλούνταν οι μαθητές να λάβουν ενεργό ρόλο για να «μεταφέρουν τις καταλήψεις στο δρόμο». Η παρουσία μαθητών ήταν ισχνή ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων αφορούσε ενήλικα άτομα, κάποια εκ των οποίων με οπαδικά διακριτικά, που οργάνωναν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το προηγούμενο διάστημα στην πόλη. Είναι ξεκάθαρο ότι το κάλεσμα δεν προέρχονταν από τους ίδιους τους μαθητές αλλά από ακροδεξιούς κύκλους που προσπαθούν να τους προσεγγίσουν.
Για ακόμη μια φορά οι ακροδεξιοί βεβήλωσαν τον μνημείο μαχητών του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί.
Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.