3.12.18

Η Λεπέν ζητά νόμο και τάξη και αποχώρηση των κίτρινων γιλέκων

Ούτε μια εβδομάδα δεν κράτησε η προσπάθεια της νεοφασιστικής παράταξης της Μαρίν Λεπέν να εκμεταλλευτεί πολιτικά την αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση στη Γαλλία.


Καθώς το κίνημα ριζοσπαστικοποιείται μέσα από τις συνεχείς συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολή του Μακρόν και συνδέεται όλο και περισσότερο με εργατικές αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις, η Λεπέν με μήνυμά της στο twitter επέστρεψε στην παραδοσιακή γραμμή του νόμου και της τάξης.
Στο μήνυμά της κάλεσε τα κίτρινα γιλέκα να αποχωρήσουν από τις περιοχές των επεισοδίων προκειμένου να αφήσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας να αντιμετωπίσουν τους “ταραξίες”.



Όπως εξηγεί και ο ερευνητής Γιώργος Βασσάλος, στόχος της Λεπέν ήταν να διχάσει το εξεγερτικό κίνημα παρουσιάζοντας τα κίτρινα γιλέκα σαν μια δύναμη που διαφοροποιείται από τις καθημερινές πλέον συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σε άλλο μήνυμά της απέδωσε τα επεισόδια στην άκρα αριστερά κατηγορώντας μάλιστα τον πρόεδρο Μακρόν ότι δεν κατονομάζει τους “ταραξίες” με την πολιτική τους ταυτότητα.




Αν και η Λεπέν δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να προσεταιριστεί τμήματα των κίτρινων γιλέκων, η έκταση που λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις την αναγκάζει να αποκαλύψει σταδιακά το πραγματικό της πρόσωπο και μαζί την ουσιαστική ταύτισή της με το πολιτικό κατεστημένο που εκπροσωπεί ο Μακρόν.


Γράφει:Α.Χ.

Πηγή:https://info-war.gr/i-lepen-zita-nomo-kai-taxi-kai-apochorisi-ton-kitrinon-gilekon/?fbclid=IwAR1q9Go4tX6q7w2EOUZYRmu3jtjLG-GZpMfSc9NLjPnFFuNdRlbQDCZjF8s 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.