4.12.18

Τα χτυπήματα των αστυνομικών συνδέονται με τον θάνατο του Ζακ


Τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος από τους κατηγορουμένους αστυνομικούς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα φέρεται να συνδέει το κατηγορητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο αναφέρεται σε χτυπήματα με (κλωτσιές, παρατεταμένο πάτημα του χεριού, πάτημα με το πόδι), τα οποία προκάλεσαν όπως σημειώνεται «σε αυτόν σωματική βλάβη, η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

«Εσύ έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του) προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει», φέρεται να λέει το κατηγορητήριο.

«Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω», αναφέρει ακόμη το κατηγορητήριο.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, που εμφανίζονται σε βίντεο που δημοσιοποίησε πριν από ένα μήνα η «Εφ.Συν.» να ακινητοποιούν, να σπρώχνουν και να τραβούν τον αναίσθητο και αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, ενώ ένας τον πατάει στον λαιμό, πήραν σήμερα προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρνηθούν την πράξη που τους αποδίδεται ισχυριζόμενοι πως ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και θα υποστηρίξουν πως δεν βιαιοπράγησαν.

Η κλήση τους σε απολογία έγινε μετά την έκθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, η οποία επιβεβαίωσε ότι το θύμα πέθανε εξαιτίας των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε κατά το δημόσιο λιντσάρισμά του και του προκάλεσαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου.


Συντάκτης: 
Μαρία Δήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.