17.12.18

Ρητό ναζιστή στρατάρχη σε στρατόπεδο της Λέσβου

Το γραφείο Τύπου της ΚΝΕ κατήγγειλε ότι σε στρατιωτική μονάδα στο Μανταμάδο Λέσβου, με ευθύνη της διοίκησης γράφτηκε σε τοίχο φασιστικό ρητό του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου, Έριχ φον Μάνσταϊν. Μετά τις διαμαρτυρίες των στρατιωτών διεγράφη από τον τοίχο. Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να μάθουν το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.


Σύμφωνα με καταγγελία του γραφείου Τύπου της ΚΝΕ, σε στρατιωτική μονάδα στο Μανταμάδο Λέσβου, και συγκεκριμένα στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, με ευθύνη της διοίκησης «στολίστηκε» τοίχος του στρατοπέδου με φασιστικό «ρητό» του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου, Έριχ Φον Μάνσταϊν, που πρωτοστάτησε στην εισβολή των ναζί στην Πολωνία και στη Σοβιετική Ένωση κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο αναφέρει: «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους». Μετά τις διαμαρτυρίες των στρατιωτών που υπηρετούν στην μονάδα, το σύνθημα σβήστηκε.


Παράλληλα, τονίζουν πως το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς προσκλήσεις ναζιστών βουλευτών σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση για ανοχή και «κούφια λόγια» περί μετώπου κατά της ακροδεξιάς.

«Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς προσκλήσεις ναζιστών βουλευτών σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στις κοινές επισκέψεις στελεχών της κυβέρνησης μαζί με υπόδικους βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε στρατιωτικά φυλάκια. 

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι παρά τα κούφια λόγια περί "μετώπων ενάντια στην ακροδεξιά", αυτή η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποθρασύνει κάθε λογής φασιστικά στοιχεία και τη δράση τους μέσα στα στρατόπεδα. Απομονώνουμε παντού την ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή. Καμία ανοχή στους φασίστες, τις σάπιες φασιστικές ιδέες και πράξεις τους».

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ


Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον Πάνο Καμμένο. Τονίζουν ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την στάση της, καθώς προσκαλεί αντιπροσωπείες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ζητούν να μάθουν το τι πρόκειται να πράξει ο υπουργός για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
«Στη στρατιωτική μονάδα της Λέσβου, το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, σε τοίχο του στρατοπέδου, με ευθύνη του διοικητή της μονάδας, γράφτηκε "σύνθημα" του ναζιστή στρατάρχη της Βέρμαχτ Manstein. Μετά από διαμαρτυρίες στρατευμένων το "σύνθημα" σβήστηκε. Ωστόσο η αναγραφή κειμένου ναζιστή αποτελεί πρόκληση για τους φαντάρους, αλλά και στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι άσχετες με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης, η οποία προσκαλεί αντιπροσωπείες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και ενέργειες μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.