3.11.18

Το καραβάνι έρχεται, ο Τραμπ παραληρει

Τα... ρέστα του δίνει ο Ντόναλντ Τραμπ ενόψει του ραντεβού με την κάλπη. Λίγο πριν από την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, όταν οι Αμερικανοί θα κληθούν να ψηφίσουν τα νέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, το ένα τρίτο των μελών της Γερουσίας και τους κυβερνήτες 36 Πολιτειών, ο πρόεδρός τους έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο τρομολαγνείας, οργώνοντας παράλληλα την επικράτεια προκειμένου να στηρίξει τους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Για αρχή, απείλησε να στείλει έως 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό (περισσότερους δηλαδή από όσους είναι σταθμευμένοι στο Αφγανιστάν) προκειμένου να αποτρέψει το καραβάνι των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική να εισέλθει στις ΗΠΑ, τους περίπου 3.500 χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους, οι μισοί από τους οποίους είναι γυναικόπαιδα.
«Κανείς δεν θα περάσει. Δεν θα τους επιτρέψουμε να περάσουν», διαμηνύει σε όλους τους τόνους. Συνέχισε μάλιστα με την πρωτοφανή -και αντισυνταγματική, κατά τα φαινόμενα- απειλή να αφαιρέσει το δικαίωμα της αυτόματης απόκτησης υπηκοότητας από τα παιδιά αλλοδαπών που γεννιούνται σε αμερικανικό έδαφος.
Κι επειδή θεωρεί υπεύθυνους γι’ αυτό τον «εθνικό κίνδυνο» τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι δεν δίνουν την έγκρισή τους σε ένα συνολικό (αντι)μεταναστευτικό νομοσχέδιο, όπως το επιθυμεί αυτός, ούτε για το τείχος των ονείρων του στα νότια σύνορα, δεν δίστασε να αναρτήσει στο τουίτερ ένα ρατσιστικό προεκλογικό σποτ που ξεσήκωσε εντονότατες επικρίσεις.
«Ο παράνομος μετανάστης Λουίς Μπρακαμόντες σκότωσε τους δικούς μας! Οι Δημοκρατικοί τον άφησαν να μπει. Οι Δημοκρατικοί τον άφησαν να μείνει», έγραψε ο Τραμπ, συνοδεύοντας το βίντεο που έδειχνε τον παράτυπο μετανάστη από το Μεξικό που απελάθηκε δυο φορές στο παρελθόν και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ για τον φόνο δύο αστυνομικών.
Κι επειδή τέτοιος οίστρος δεν μπορούσε να περιοριστεί εντός αμερικανικών συνόρων, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε χθες τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αποκαλέσει τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και την Κούβα «τρόικα της τυραννίας», προαναγγέλλοντας νέες κυρώσεις εναντίον αυτών των χωρών.
Αυτό την ίδια μέρα που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα ψήφισμα για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο κατά της Κούβας, με μοναδικά «όχι» αυτά των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δύο αποχές από Ουκρανία και Μολδαβία.

Θα ξανακατέβει;

Ολα για το κόμμα. Ή και για το δικό του μέλλον. Η έντονη συμμετοχή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον σημερινό προεκλογικό αγώνα αποτελεί έναν οδικό χάρτη για την προώθηση της υποψηφιότητάς του το 2020, σχολίαζε το Politico.
Στις πόλεις όπου πραγματοποιεί τις ομιλίες του ο πρόεδρος εμφανίζονται ήδη υποστηρικτές του που φορούν μπλουζάκια με το σύνθημα «Τραμπ 2020», ανέφερε η αμερικανική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου στο Politico, ο Τραμπ «επισκέπτεται Πολιτείες που θα έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο στις εκλογές του 2020 και που παράλληλα διεξάγονται οι πιο σημαντικές προεκλογικές εκστρατείες προκειμένου οι Ρεπουμπλικάνοι να διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή. Το 2018 βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος, αλλά και το 2020 είναι προφανές ότι υπάρχει».

Γράφει: Κορίνα Βασιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.