31.12.17

Το φαινόμενο «ασυνόδευτες νύφες»

Ένα ξεχωριστό φαινόμενο, το οποίο ονόμασε «ασυνόδευτες νύφες» ανέλυσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.Όπως είπε ο κ. Μουζάλας πρόκειται για ανήλικα κορίτσια που έχουν παντρευτεί ενήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Τα ζευγάρια αυτά δεν γίνονται δεκτά από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «γιατί ο γάμος τους δεν αναγνωρίζεται».
Εξαίρεση αποτελεί η Ιρλανδία, όπου τους δέχονται «αλλά λένε ότι ο άνδρας θα πρέπει να περάσει δικαστήριο για βιασμό γιατί η γυναίκα είναι ανήλικη». Την ίδια ώρα τα κορίτσια δεν μπορούν να γίνουν δεκτά ούτε ως ασυνόδευτα ανήλικα, γιατί έφτασαν στην Ελλάδα συνοδευόμενες από τον άνδρα τους. Σήμερα υπάρχουν 70 τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα.
Όπως σχολίασε ο κ. Μουζάλας, «στην Ευρώπη το ίδιο που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να μην πάρουν το ζευγάρι, το χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να μην δεχτούν ούτε την κοπέλα. Έχει φοβερή πολυπλοκότητα το θέμα αυτό και είναι απίστευτο το πώς τα πολιτισμικά μας μοντέλα μπλέκονται».
Το ανωτέρω δημοσίευμα, αποτελεί μικρό μέρος της συνέντευξης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Το σύνολο της συνέντευξης:
http://newpost.gr/ellada/580273/metanasteytiko-hlektronikh-taytothta-kai-neoi-xwroi-sta-nhsia-to-fainomeno-asynodeytes-nyfes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.