3.12.17

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ - ΔΕΥΤΈΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ, 6:30ΜΜ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 6.30 μμ Art Garage  Σολωμού 13- 3 ος όροφος Εξάρχεια 
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά σας καλεί στην δεύτερη σύσκεψη με θέμα την διοργάνωση διεθνιστικής αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Ρηγίλλης το Σάββατο 27 Γενάρη στις 5 το απόγευμα .Ακολουθεί το κάλεσμα που έχει εγκριθεί από τους συμμετέχοντες στην προηγούμενη σύσκεψη με τις μέχρι στιγμής υπογραφές.
Η λίστα των υπογραφών παραμένει ανοικτή.

Στην σύσκεψη της Δευτέρας θα δούμε προσχέδιο αφίσας καθώς και τα πρακτικά ζητήματα που αφορούν την εκστρατεία και την συγκέντρωση.


Προτεινόμενο κάλεσμα για Ίμια
Αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση

Σάββατο 27 Γενάρη στην Πλατεία Ρηγίλλης στις 17.00 το απόγευμα

Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 η Χρυσή Αυγή οργανώνει κάθε χρόνο μια πανελλαδική φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Ρηγίλλης, προσπαθώντας να καπηλευθεί την συναισθηματική φόρτιση που είχε προκαλέσει τότε ο χαμός των τριών πιλότων.

Σε αυτήν συμμετέχουν εγχώριοι και διεθνείς εκπρόσωποι του νεοναζισμού όπως το γερμανικό NPD, η ιταλική Forza Nuova κοκ. Πρόκειται για μια συγκέντρωση που στοχεύει στην συσπείρωση και επίδειξη δύναμης από την μεριά των νεοναζί που συνήθως ακολουθείται από πογκρόμ σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών.

Αυτή η θλιβερή ωστόσο παράδοση έλαβε τέλος τα 2 τελευταία χρόνια χάρη στην συντονισμένη και ενωτική δράση του Αντιφασιστικού Κινήματος. Μέσα από την επιτυχημένη κινητοποίηση μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης πέρυσι ματαιώθηκε και μεταφέρθηκε κακήν κακώς στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων όπου και πραγματοποιήθηκε μια θλιβερή και άμαζη φασιστοσύναξη.

Φέτος διαδηλώνουμε ξανά στην Πλ. Ρηγίλλης , δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια. Μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Σε μια περίοδο που η δίκη της υπόδικης συμμορίας μπαίνει στην τελική ευθεία η ΧΑ επιχειρεί να ξεπεράσει τα σοβαρά εσωτερικά της προβλήματα και να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια δήθεν σοβαρή και νόμιμη πολιτική δύναμη όπως την θέλει μερίδα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και σε μια εγκληματική οργάνωση ταγμάτων εφόδου κατά τα πρότυπα των χιτλερικών SA και SS όπως πραγματικά είναι.

Δεν θα τους αφήσουμε. Οι ναζιστικές φιέστες δεκάδων χιλιάδων σε Πολώνια και Ιταλία μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση.
Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε σε αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης στις 27/1 στις 17.00μμ
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα τοποθετηθούν οι συλλογικότητες που στηρίζουν τη δράση.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Λ. Μεσογείων

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
Οικογενειακή επανένωση, παροχή ασύλου, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Όχι στα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Κοινός αγώνας Ελλήνων – Τούρκων –Κούρδων αγωνιστών ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό

Ακολουθούν οι υπογραφές συλλογικοτήτων ( η λίστα παραμένει ανοιχτή)

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά
ΠΕΝΕΝ -Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού 
Antinazi zone -YRE
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό 
Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ ΤΕΙ 
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα 
Αριστερή Ριζοσπαστικη Κίνηση 
Ανασύνθεση ΟΝΡΑ 
Αριστερή Ανασύνθεση 
Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού 
Ξεκίνημα -Σοσιαλιστικη Διεθνιστική Οργάνωση 
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.